2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Dmitrij Peszkov: Ilyen helyzetben nagyon fontos minden részletet tisztázni

Oroszország tisztázni kívánja Örményországgal, hogy mit jelentenek a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetében (ODKB) való részvétel felfüggesztésére vonatkozó jereváni nyilatkozatok - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken a Zvezda katonai tévécsatornának.

  • Dmitrij Peszkov: Ilyen helyzetben nagyon fontos minden részletet tisztázni

"Az örmény fél semmilyen hivatalos lépést nem tett ezzel kapcsolatban. Kapcsolatfelvételre készülünk a kollégáinkkal és a nyilatkozatok jelentésének tisztázására" - mondta.

Peszkov (a képen) hangsúlyozta, hogy ilyen helyzetben nagyon fontos minden részletet tisztázni. A Kreml szóvivője reményét fejezte ki, hogy "örmény barátaink mindent megmagyaráznak nekünk".

Nikol Pasinján örmény miniszterelnök pénteken jelentette be hazája ODKB-tagságának felfüggesztését. Indoklása szerint "Örményországra vonatkozóan a kollektív biztonsági szerződés nem teljesült, különösen 2021-2022-ben".

Az ODKB Moszkvában működő titkársága közölte, hogy nem kapott semmilyen nyilatkozatot Jerevántól tagságának befagyasztásáról. A szervezet részéről nem zárták ki annak lehetőségét, hogy Pasinján szavai azzal függenek össze, hogy Örményország nem vett részt az ODKB több közelmúltbeli eseményén.

Jereván többször is megvádolta az ODKB-t és Moszkvát, hogy nem teljesíti szerződéses kötelezettségeit. Januárban Armen Grigorján, az örmény biztonsági tanács titkára azt mondta, hogy a köztársaságnak "nincsenek elvárásai" a szervezettel szemben, mivel "nem reagált megfelelő módon" az azeri hadsereg által 2022 szeptemberében indított "nagyszabású támadás" idején.

Pasinján nem vett részt az ODKB november 23-i minszki csúcstalálkozóján.

Az ODKB-nak hat tagállama van: Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oroszország és Tádzsikisztán.

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!