2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Die Welt: Kijev már veszített?

Az ukrán fegyveres erők és a kormány közötti növekvő megosztottság a háború státusát illetően jelentős fordulópontot jelenthet – írja a Magyar Nemzet.

  • Die Welt: Kijev már veszített?

A német Die Welt napilap talán a legnépszerűbb kiadvány az országban, jól ismert Ukrajna-párti álláspontjáról, és a múltban számos cikket közölt Ukrajna Oroszország elleni katonai offenzívájának várható sikeréről. A lap vezető tudósítója, Sascha Lehnartz most azonban határozottan borús esélyeket lát Ukrajna számára.

A Kijev már veszített? című cikkben a szerző leírja, hogy az ukrán hadsereg egyre frusztráltabbá és hitehagyottá válik, olyannyira, hogy az ország főparancsnoka elismeri, hogy patthelyzet van a fronton.

A tél már megérkezett, és úgy tűnik, hogy az ellentámadás kudarcot vallott. A szövetségesek fáradtak. November eleje óta pedig Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek új ellenfele van, akire nem feltétlenül lehetett számítani: saját főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij

 – írja a Die Welt. A lap a The Economist brit újság egyik nemrégiben megjelent interjújára utalt, amelyben Ukrajna egyik fő tábornoka, Valerij Zaluzsnij kijelentette, hogy 

Ukrajna győzelméhez csodafegyverekre lenne szükség.

A lap részletezi, hogy Zaluzsnij beismerése egyértelműen kínos Zelenszkijnek, aki továbbra is tagadja, hogy különösebb probléma lenne a fronton – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy az ukrán fegyveres erők és a kormány közötti növekvő megosztottság a háború státusát illetően jelentős fordulópontot jelenthet.

Az elnök és a magas rangú katonatiszt közötti vita azt mutatja, hogy az egységes hazai front Ukrajnában összeomlik. És minden kétség, amit Kijevben kifejeznek Ukrajna sikerének kilátásaival kapcsolatban, erősödik az európai és amerikai kormányzati központok folyosóin

– írja Lehnartz. A Welt arra is rámutat, hogy a különböző populista vezetők politikai győzelmei Európán belül valószínűleg komoly nehézségeket fognak okozni az Ukrajnának nyújtott folyamatos anyagi és pénzügyi támogatás tekintetében. Példaként említette, hogy a holland választásokat a jobboldali Geert Wilders nyerte, a szlovák voksoláson pedig nemrég az ukrajnai fegyverszállítmányokat elutasító Robert Fico alakíthatott kormányt.

Emellett megkerülhetetlenné vált Orbán Viktor magyar kormányfő, aki már régóta azt hangoztatja, hogy a fegyverszállítmányok és a végtelen támogatás semmit sem old meg – a lap szerint igaza van Orbán Viktornak, de senki sem mer ezt beismerni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megjött a franciák esze?

Megjött a franciák esze?

Ha most lenne a francia köztársasági elnökválasztás, Marine Le Pen legyőzné Édouard Philippe korábbi miniszterelnököt és Gabriel Attal jelenlegi miniszterelnököt is - derül ki a „Le Figaro” választási elemzéséből, amelyet egy exkluzív felmérés támaszt alá.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!