2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - A taníványok 11:00

Külföld

Dél-Afrikában a feldühödött tömeg meglincselt hét feltételezett bűnözőt

Dél-Afrikában a feldühödött tömeg elfogott, megkötözött és élve elégetett hét feltételezett bűnözőt - közölte vasárnap a helyi rendőrség.

  • Dél-Afrikában a feldühödött tömeg meglincselt hét feltételezett bűnözőt

Mavela Masondo rendőrségi szóvivő szerint "az előzetes vizsgálatok szerint az áldozatokat a csőcselék megtámadta és megégette". A helyszínre rendőrségi erősítést küldtek.

"Üldözték, megragadták és megkötözték, mielőtt megölték őket" - mondta egy helyi lakos, aki arra is kitért, hogy az áldozatokat "nyakláncos módszerrel" ölték meg, gumiabroncsot húztak a testükre, majd meggyújtották.

A szóvivő szerint a rendőrség határozottan elítéli az önbíráskodást, ami súlyos bűncselekmény.

Dél-Afrikában az egyik legsúlyosabb a bűnözés a világon. A Johannesburgtól északra fekvő, több mint 350 ezer lakosú, többségében feketék lakta Diepsloot nevű település vezetői azonban azt állítják, hogy a hatóságok magukra hagyták a várost.

A mintegy 60 millió lakosú országban 2023 második negyedévében naponta átlagosan 68 gyilkosságot jegyeztek fel, ami közel 20 százalékos növekedést jelent 2019 azonos időszakához képest.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új voksolást kell tartani a szerb fővárosban

Új voksolást kell tartani a szerb fővárosban

A választási bizottság megalapozatlannak minősítette azokat az ellenzéki a vádakat, melyek szerint szavazatlopás és számos más csalás történt a belgrádi önkormányzati voksolások során.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!