2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Csomagba rejtett bomba robbant Lyonban

Több ember megsebesült feltehetően egy csomagba rejtett pokolgép felrobbanása következtében péntek délután a franciaországi Lyonban - közölték a hatóságok.

  • Csomagba rejtett bomba robbant Lyonban

A helyi idő szerint délután fél hat után nem sokkal történt robbanás következtében egyes hírügynökségek legalább nyolc, más hírügynökségek legalább tíz sebesültről adtak hírt ottani forrásokra hivatkozva. A BFMTV francia televíziós csatorna szerint a sebesültek között van egy gyerek is.

A dpa német hírügynökségnek egy meg nem nevezett szóvivő elmondta, hogy a rendőrség hajtóvadászatot indított egy férfi után. A helyi média szerint a gyanúsított egy biciklivel menekült el a helyszínről.

 
Fotó az állítólagos merénylőről.
 

A helyi prefektúra szóvivője később arról számolt be, hogy a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour-tér közelében. A szóvivő hozzátette: ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Elmondta továbbá, hogy vizsgálják az indítékot.

 A francia rendőrség nagy erőkkel keresi szombaton az előző esti lyoni robbantás elkövetőjét. A robbanás 13 sebesültje közül 11 volt még kórházban napközben. Tizenkét áldozat könnyebben sérült meg, egy súlyosabban - közölte a terrorizmus elleni küzdelemmel megbízott francia főügyész.

Remy Heitz bejelentette, hogy az ügyben a nyomozást gyilkossági kísérlet, valamint terrorista szervezkedés és támadás gyanújával indították meg. A bűn- vagy terrorista cselekménnyel kapcsolatban egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett - tette hozzá. Beszámolt arról, hogy sok szemtanú jelentkezett a rendőrség felhívására, közülük több tucatnyit meghallgatnak.

A harmadik legnagyobb francia városban péntek délután fél hat után nem sokkal csomagba rejtett pokolgép robbant fel. A merénylet gyanúsítottja a biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint egy kerékpáros férfi, aki sötét napszemüveget viselt.

Szombat este a rendőrség két újabb fényképet tett közzé az első számú gyanúsítottról a Twitteren. A nehezen kivehető felvételeken a rendőrség szerint egy harmincas éveiben járó, sötétzöld, feltűrt ujjú felsőt és világos rövidnadrágot viselő, kerékpáros férfi látható, aki a hátán hátizsákot visel.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!