2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Csődbe ment a legrégebbi brit utazási iroda

Több mint százezer turista rekedt a Földközi-tenger térségében miután csődbe ment a Thomas Cook utazási iroda. A vállalat évente 20 millió turista útját szervezte 16 különböző országba. A cég osztrák leányvállalata ideiglenesen leállította a további utazások értékesítését. Szakértők szerint a magyarországi Neckermann egyelőre biztonságban van.

  • Csődbe ment a legrégebbi brit utazási iroda

A világ legnagyobb, Airbus A380-as típusú utasszállító repülőgépére szállnak fel a Törökországban ragadt brit utasok, amit Nagy Britannia kormánya küldött értük. A törökországi Dalaman repülőtérről mintegy 2200 brit nyaralót szállítottak haza, összesen azonban legalább 600 ezer ember rekedt külföldön miután a legrégebbi brit utazási iroda hétfő hajnalban csődöt jelentett. A hazajutásukra életbe léptetett úgynevezett Matterhorn-művelet az Egyesült Királyság legnagyobb léptékű ilyen jellegű békeidőbeli eljárása.

A Thomas Cook iroda évente 20 millió turista útját szervezte 16 országba. Szakértők szerint a vállalat összeomlása az egész európai turizmus számára szerencsétlen esemény, ami negatív hatással lesz a görög mellett a ciprusi, török, olasz, portugál és spanyol gazdaságra is.

A Thomas Cook világszerte 22 ezer, Nagy-Britanniában 9 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és 94 repülőgépből álló saját légitársasága is van. Az 1841-ben alapított cég hónapok óta pénzügyi nehézségekkel küszködött. A társaság leányvállalatai közül az orosz, a holland, a belga és a lengyel utazási iroda folytatja működését. A német Neckermannt is hasonló veszély fenyegeti, de szakértők szerint magyarországi leányvállalata egyelőre biztonságban van.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön belföldi vagy külföldi nyaralást tervez ezen a nyáron?
Ritka fotó került elő Csoboth Kevinről és Szoboszlairól

Ritka fotó került elő Csoboth Kevinről és Szoboszlairól

Ki ne tudná: A skótok ellen az utolsó utáni pillanatban szerzett gól győzelmet jelentett, és továbbjutást érhet! Most a régebben egy klubban pallérozódó Szoboszlai Dominik és Csoboth Kevin gyermekkori ünnepléséről került el exkluzív fotó.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!