2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

A herceg - Esterházy Pál

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Cseh Katalint zavarja, hogy Magyarország megkaphatja az uniós pénzeket

Bár az Európai Bizottság jelezte, hogy kész folyósítani a Magyarországnak járó uniós pénzeket, Cseh Katalin ezt kétli. A hazánk ellen munkálkodó momentumos európai parlamenti képviselője azt mondta, szerinte nem tudott megállapodni a kifizetésekben a magyar kormány és Brüsszel.

  • Cseh Katalint zavarja, hogy Magyarország megkaphatja az uniós pénzeket

Támogatja az Európai Bizottság a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását - ezt a brüsszeli testület igazságügyi biztosa jelentette be.

Az Unió a vállalt feltételek teljesülése esetén 5,8 milliárd euró, azaz mintegy 2300 milliárd forintnak megfelelő összegű vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára. Brüsszel ugyanakkor fenntartja, hogy további 7,5 milliárd euró zárolhat.

Bár a Bizottság kész teljesíteni a kifizetéseket, Cseh Katalin szemlátomást ezt képtelen elfogadni. A Momentum európai parlamenti képviselője az ATV pénteki műsorában azt mondta, szerinte a magyar kormány és Brüsszel nem jutott dűlőre az uniós források folyósításának kérdésében.

A Magyarország ellen kampányoló politikus annyira felhúzta magát, hogy hazánk számára is lehívhatóak lesznek az összegek, hogy zavarában államfőnek titulálta a miniszterelnököt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!