2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Családvédelmi tüntetést tartották Rómában

A család intézményét támadó, a gender ideológiát hirdető baloldali törvénytervezet ellen tüntettek Rómában. Az olasz parlament előtti demonstrációt családszervezetek és a jobboldali politikai erők szervezték. A résztvevők között ott volt Matteo Salvini, a jobboldali liga vezetője is.

  • Családvédelmi tüntetést tartották Rómában

Maradjunk szabadok - ezzel a jelszóval tartottak tüntetést az olasz főváros központjában. A jelenlévők vörös maszkkal vagy szalaggal takarták el a szájukat, érzékeltetve a szabad szó megvonásának veszélyét. Úgy látják ugyanis, hogy a baloldali törvénytervezet csak látszólag szól a homoszexuálisok védelméről, igazából véleménynyilvánítás szabadságát akarja csorbítani.

 

A javaslat akár hat éves börtönbüntetést is lehetővé tenne nemi diszkrimináció estén. Például büntetnék, ha valaki a béranyaság, az azonos neműek házassága vagy örökbefogadása ellen hangot emelne, a szülők nem tagadhatnák meg a gender ideológia iskolai oktatását, mert automatikusan diszkriminatívvá válnának, csakúgy mint a katolikus papok, akik a keresztény tanításnak megfelelően a házasság tisztaságáról beszélnek.

Matteo Salvini, a legnagyobb olasz ellenzéki párt, a Liga elnöke a Hír TV tudósítónknak elmondta, hogy azért ment el a megmozdulásra, mert úgy véli, mindenkinek jogában áll úgy élni, ahogyan akar, a gyermekeknek azonban egy anyára és egy apára van szükségük. Egy nő méhét pedig nem lehet bérbe adni. A ezért Liga minden létező eszközt megragad, hogy megakadályozza a törvénytervezetet.

Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek párt elnöke az európai politikai viszonyokról szólva azt mondta, hogy magyar kormány eltérően gondolkozik a családok védelemről mint számos más nyugati ország. Az egy nő és egy férfi kötelékén nyugvó házasság, a születések ösztönzése, mindez a szöges ellentéte mindannak, amit - mint fogalmazott - a nagy európai bábjáték látni szeretne.

Folyamatos politikai és ideológiai támadások érik a családokat - ezt már a a Liga szenátora nyilatkozta a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban.

Simone Pillon, a párt családpolitikáért felelős politikusa, és rendszeresen egyeztet a magyar család- és ifjúságügyi államtitkárral.

A 60 milliós Olaszország legnagyobb társadalmi problémája a népesség gyors csökkenése. A születések száma csak a gazdag északi tartományokban nő enyhén, délen rohamosan csökken. Ráadásul a fiatalok tömegesen hagyják el az országot, mert nem találnak munkát. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!