2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Csaknem 950 ezer ember menekült el otthonából Északnyugat-Szíriában

Csaknem 950 ezer ember kényszerült elhagyni az otthonát Északnyugat-Szíriában december óta a kormányerők hadművelete miatt - közölte szerdán az ENSZ.

  • Csaknem 950 ezer ember menekült el otthonából Északnyugat-Szíriában

 

Becslések szerint mintegy 180 ezer család - több mint 195 ezer nő és több mint 560 ezer gyerek - hagyta el lakóhelyét - jelentette be a világszervezet humanitárius ügyeket koordináló hivatala (OCHA) a Twitteren.

A szíriai kormányerők orosz szövetségeseik támogatásával tavaly áprilisban indítottak műveletet azért, hogy kiűzzék az utolsó lázadókat is az északnyugat-szíriai térségből. Oroszország és Törökország januárban ugyan megállapodott a tűzszünetről, de az egyezség kútba esett, miután a szíriai hadsereg további előrenyomulást hajtott végre a régióban.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán tanácskozik az északnyugat-szíriai helyzetről.

Tizennégy európai uniós tagország külügyminisztere szerdán felhívást tett közzé, amelyben a hadműveletek leállítását és a térségben dolgozó segélymunkások fokozottabb védelmét követelték.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!