2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Külföld

Büntetnék azokat a tagállamokat, amelyek nem fogadnak be illegális bevándorlókat

Pénzbüntetéssel kell sújtani azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be illegális bevándorlókat - közölte a francia elnök miután az olasz miniszterelnökkel tárgyalt a migránsok szétosztásáról. Emmanuel Macron leszögezte: meggyőződése, hogy minél előbb meg tudnak állapodni egy európai menekültügyi áthelyezési mechanizmusról. Eközben a német belügyminisztert a kvótarendszer miatt bírálták.

  • Büntetnék azokat a tagállamokat, amelyek nem fogadnak be illegális bevándorlókat

Az elmúlt napokban ismét megnőtt az Olaszországba érkező menekültek száma. Az új baloldali kormány ugyanis már engedékenyebb politikát folytat, mint korábban Matteo Salvini, aki kitiltotta hazájából az illegális bevándorlókat mentő civil hajókat.

Az olasz kormányfő és a francia elnök szerint az egyetlen megoldás a migránsok kötelező szétosztása a tagállamok között. Giuseppe Conte és Emmanuel Macron szerint minél előbb meg kell állapodni egy európai menekültügyi áthelyezési mechanizmusról, amelyet az Európai Bizottság felügyelne. A politikusok között abban is nagy volt az egyetértés, hogy meg kell büntetni, azokat a tagországokat, amelyek nem fogadnak be illegális bevándorlókat.

A római kormány azt is el akarja érni, hogy az elosztásnál ne tegyek különbséget az illegális és legális migránsok között. Így már minden bevándorlót kötelezően be kellene fogadnia a tagállamoknak.

A Földközi-tengeren érkező migránsok befogadásról jövő héten ír alá egy megállapodást az olasz a francia és a német belügyminiszter. Ennek értelmében a menekültek 25-25 százalékát Párizs és Berlin fogadná be, 10 százalékuk maradna Itáliában. A fennmaradó 40 százalékot azt akarják, hogy a többi uniós tagállam, köztük Magyarország fogadja be.

A megállapodás azonban nem tetszik a német Kereszténydemokrata Uniónak és a Keresztényszociális Uniónak sem. A CSU képviselőcsoportjának vezetője leszögezte: mindig is ellenezte a kvóta rendszert a migrációs politikában. A CDU Türingia tartomány vezetője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a lépés csak ösztönözné az embercsempészetet.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Ma kiderülhet, hogy Magyar Péterék csatlakoznak-e az Európai Néppárthoz. A politikus emellett azt is bejelentheti, hogy végül felveszi-e az EP mandátumát. Bár korábban többször hangoztatta, hogy nem megy ki az Európai Parlamentbe, de végül ezt megszavaztatta követőivel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!