2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Büntethető lesz Ausztriában, aki kéretlen fényképet küld a férfiasságáról

Büntethetővé tenné az osztrák kormány azt, ha valaki kéretlenül fényképet küld másnak a férfiasságáról - jelentette be csütörtökön Claudia Plakolm fiatalokért felelős osztrák államtitkár csütörtökön.

  • Büntethető lesz Ausztriában, aki kéretlen fényképet küld a férfiasságáról

"A zaklatás zaklatás marad, nem számít, hol történik" - nyilatkozott Plakolm egy tévéműsorban. A 27 éves néppárti politikus szerint ami a való életben büntethető, annak az interneten is következményekkel kell járnia.

Németországban ezt már korábban életbe léptették. A német törvények szerint egy évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal büntethető, ha valaki kérés nélkül juttat el pornográf tartalmat valaki másnak. Ausztriában jelenleg csak az ilyen tartalmak továbbosztása von büntetést maga után, elkészítésük és kéretlen elküldésük nem.

A YouGov nevű nemzetközi piackutató cég 2018-as felmérése szerint mindazonáltal megalapozott volna a büntethetőség kiterjesztése a kéretlen intim képekre: a megkérdezett, 20 és 37 év közötti nők 41 százaléka legalább egyszer kapott már efféle képet férfitól. Ez az arány még magasabb volt a 18 és 24 év közötti fiatal nők körében, mintegy 47 százalék.

A javaslathoz készült internetes oldalon az osztrák büntető törvénykönyv 218. paragrafusának kiegészítését követelik. Eszerint a férfiak nemiszervéről készült, kéretlen fényképek elküldése is szexuális zaklatásnak kellene, hogy minősüljön.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!