2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Bűnösnek vallotta magát a buffalói lövöldöző

Bűnösnek vallotta magát hétfőn egy amerikai vádesküdtszék előtt az a férfi, aki idén májusban 10 embert ölt meg egy élelmiszerüzletnél Buffalo városában.

  • Bűnösnek vallotta magát a buffalói lövöldöző

Payton Gendron minden ellene elhozott vádpontban, 10 rendbeli emberölésben, 3 rendbeli emberölési kísérletben, valamint gyűlölet vezérelte terrorcselekményben elismerte bűnösségét a buffalói bíróságon, alig 3 kilométerre attól a helytől, ahol tavasszal a támadást végrehajtott.

A bűnösség elismerése azt jelenti, hogy a bíróság mérlegelés nélkül életfogytiglani szabadságvesztésre ítéli majd a 19 éves férfit, a feltételes szabadlábra bocsátás lehetősége nélkül.

A vádlott ügyvédje a meghallgatás után közölte: a bíróság előtt tett nyilatkozat azt jelenti, hogy New York állami bíróságon nem lesz tárgyalás, és ügyfele nem fog fellebbezni az ítélet ellen, valamint megbánta cselekedetét.

Payton Gendron ugyanakkor elutasította, hogy bűnösnek mondja magát a szövetségi törvények alapján megfogalmazott gyűlöletbűncselekményben, amiért a legsúlyosabb ítélet halálbüntetés lehet.

Payton Gendron májusban a New York állambeli Buffalo városának feketék lakta negyedében egy szupermarketnél 10 embert lőtt le kifejezetten bőrszínük miatt, valamint három embert megsebesített.

Borítókép: GettyImages

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!