2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Külföld

Brutálisan bántak a menekültekkel a német szállón

Menekültek bántalmazása ügyében nyomoznak Németországban. Egy Bonnhoz közeli szállóból olyan felvételek kerültek ki, amelyeken az őrök brutális viselkedése látható. A rendőrség indítékként idegengyűlöletre gyanakszik.

A Bonhoz közeli burbachi menekültszállón a gyanú szerint fizikailag és lelkileg is bántalmazták a menekülteket – erről egy DVD került nemrég a német sajtóhoz. A rendőrök egy fényképet is találtak az egyik őr telefonjában: a fotón egy biztonsági tiszt látható, amint egy földön fekvő, megbilincselt algériai menekült nyakára tapos. A kihallgatott menekültek további visszaélésekről számoltak be. Az üzemeltető szerint mindig válogatott személyzet dolgozott az intézményeikben, de a botrány miatt szerződést bontanak az őröket alkalmazó magáncéggel.

„Először is azt szeretném mondani, hogy mélységesen sajnáljuk a történteket. Minket is teljesen sokkolt az ügy. Mindig odafigyeltünk az általunk alkalmazott biztonsági cégekre, hogy az embereik tisztelettel bánjanak a menekültekkel. Ez nagyon fontos nekünk. Sajnos még mindig nem tudjuk, kikről van szó. Nem láttuk a videót, de gyanítjuk, kik lehettek” – közölte Renate Walkenhorst, az European Homecare szóvivője.

A rendőrség a biztonsági személyzet négy tagját vette őrizetbe – a hatóságok indítékként idegengyűlöletre gyanakszanak. A világsajtó az esetet a német Abu Ghraibként emlegeti: a hírhedt iraki börtönben hasonló módon kínozták és alázták meg a rabokat, az erről készült felvételek 2004-ben szivárogtak ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!