2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 02:00

Külföld

Brutális gyilkosság sokkolja az osztrák közvéleményt

Gyilkosság áldozata lett egy 13 éves kislány, akinek holttestét a hétvégén találták meg egy bécsi parkban. A hatóságok két afgán menedékkérőt vádolnak a gyilkossággal. A 18 és 16 éves fiatalok egy lakásban ölték meg a lányt, és utána a parkban szabadultak meg a holttesttől.

  • Brutális gyilkosság sokkolja az osztrák közvéleményt

Az esetről beszámoló Heute nevű osztrák portál olvasóit megkérdezve arra jutott, hogy az emberek kétharmada szerint nem biztonságos az osztrák főváros, miközben mindössze 13 százalék tartja annak.

Sebastian Kurz osztrák kancellár megdöbbenését fejezte ki az eset kapcsán, és mély együttérzését a család felé. Kijelentette,

ilyen barbár bűncselekmény felett nem lehet napirendre térni, a bűnelkövetőket nem támogatni kell a hamis tolerancia jegyében, hanem minél előbb ki kell toloncolni az országból.

Hozzátette, a törvény lehető legkeményebb szigorával fognak eljárni az elkövetőkkel szemben.

Karl Nehammer belügyminiszter pedig hangsúlyozta, hogy a befogadó ország törvényeinek megsértésére, erőszakos cselekmények elkövetésére nincs mentség

A kislány holttestét Bécs 22. kerületében egy fának támasztva járókelők találták meg szombaton reggel. A rendőrség tanúvallomások alapján hétfőn őrizetbe vett egy 18 éves afgán férfit, aki 2015-ben érkezett Ausztriába, és egyszer már megítélt menedékjogát 2017-ben különböző bűncselekmények elkövetése miatt visszavonták, de kitoloncolni nem tudták, mert még kiskorú volt.

A másik őrizetbe vett gyanúsított 16 éves, szintén afgán állampolgár, és 2021 áprilisában érkezett Ausztriába, menedékkérelmet adott be, mely jelenleg épp elbírálás alatt van.

A rendőrség nem zárja ki további tettestársak közreműködését, de a folyamatban lévő nyomozás miatt egyéb információval nem szolgáltak.

Karl Nehammer belügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján elmondta,

aki menedéket keres és talál Ausztriában, annak be kell tartania a törvényeket, amennyiben ezt nem teszi, azonnal ki kell utasítani az országból.

Az ORF közszolgálati televízió újságírójának felvetését - miszerint

a súlyosan traumatizált menekültek integrációjával nem törődik eleget az állam

- a belügyminiszter határozottan visszautasította. A befogadó ország törvényeinek megsértésére, erőszakos cselekmények elkövetésére nincs mentség - fogalmazott a tárcavezető.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!