2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Brexit-ügyben marad a patthelyzet

Három egymást követő szavazást is elbukott a brit kormányfő az alsóházban. Boris Johnsont a képviselők arra kötelezték, hogy újabb halasztást kérjen az október 31-ére tervezett kilépésre. Ezután elutasították azt, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépjen ki az Unióból. Végül döntöttek arról is, hogy október 15-én ne tartsanak előrehozott választásokat. A miniszterelnök szerint a parlament hazája érdekei ellen cselekszik.

  • Brexit-ügyben marad a patthelyzet

Utolsó rohamra indultak Boris Johnson ellenfelei és pártbeli riválisai azért, hogy megkössék a miniszterelnök kezét. Szeptember 9-től, azaz jövő hét hétfőtől II. Erzsébet királynő felfüggeszti a parlamentet, ezért a képviselők kész helyzet elé akarták állítani a miniszterelnököt, csak hogy október 31-én ne léptesse ki Nagy-Britanniát az Unióból megállapodás nélkül.

A képviselők elsőként megszavazták azt a törvényjavaslat, amely arra kötelezi a kormányfőt, hogy újabb halasztást kérjen az Uniótól. Ezután elfogadták a rendezetlen Brexitet vagyis a megállapodás nélküli kilépés tilalmát célzó tervezetet.

Boris Jonhsonnak azonban arra is volt forgatókönyve, ha megtiltják neki a megállapodás nélküli Brexitet. Szerinte a képviselők Brüsszel kezébe adták a döntést a Brexitről, a patthelyzet feloldására csak egy lehetőség adódik:

A kormány nem működhet úgy, hogy az Alsóház minden javaslatát leszavazza. Véleményem és kormányom álláspontja szerint ezért október 15-én választást kell tartani

- közölte Johnson kínos helyzetet teremtve az előrehozott választásokat követelő ellenzéknek. Az elképzelés azonban így sem kapott többséget.

A javaslatnak meg kell még járnia a Lordok Házát is, ahol a Johnson mellett állók arra játszhatnak, hogy elhúzzák a folyamatot a parlament közelgő felfüggesztéséig.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Végzetes ütközés történt Nagypeterdnél

Végzetes ütközés történt Nagypeterdnél

Ketten meghaltak, ketten pedig megsérültek, amikor egy személygépkocsi egy köveket szállító kamionnal ütközött kedden a 6-os főúton, Nagypeterd térségében - tájékoztatta a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte kedden a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését, amely elfogatóparancsot adott ki két magas rangú orosz katonai vezető ellen, és hozzátette, hogy nem kerülik el az igazságszolgáltatást.
Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!