2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Egyedül a Nagy Mongol Birodalom ellen 11:00

Külföld

Botrány: az adóelkerülők közül kitörölték a volt miniszter rokonait

Egyre nagyobb botrányt okoz az úgynevezett Lagarde-lista Görögországban. Kiderült, hogy a kétezer feltételezett adóelkerülő nevét tartalmazó dokumentumból titokban kitörölték a volt pénzügyminiszter több rokonának nevét. A politikus tagadja, hogy köze lenne a módosításhoz.

Christine Lagarde 2010-ben francia pénzügyminiszterként adta át görög kollégájának a kétezer görög politikus, üzletember és közéleti személyiség nevét tartalmazó listát. A közös az volt bennük, hogy mindannyian jelentős összegeket tartottak egy svájci bankban, vagyis feltételezhetően adót csaltak. A görög tárcavezető azonban ahelyett, hogy vizsgálatot indított volna az ügyben, eltitkolta a listát. A neveket két évvel később egy oknyomozó lap szivárogtatta ki. Vizsgálat indult, és kiderült, hogy a listát nemcsak hogy eltitkolták, de  manipulálták is. Az eredeti, francia változaton ugyanis a pénzügyminiszter három rokona is szerepelt, de a görög változaton már nem. A politikus tagadja, hogy tudott a módosításról. „Nagyon zavar, hogy nem tudom meggyőzni az embereket arról, hogy a kormány nem próbált semmit eltussolni. Nekem ez eszembe sem jutott” – fogalmazott a volt miniszter, Jeórjiosz Papakonsztantinu.

Ez viszont aligha győzi meg a görögöket, akik már most is úgy gondolják, hogy a kormány a megszorításokat a szegényekre terheli, miközben az adókerülőket futni hagyja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macronnal találkozik Orbán Viktor

Macronnal találkozik Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelbe utazott az Európai Unió és az Öböl-menti Együttműködési Tanács (ÖET) országainak első csúcstalálkozójára, csütörtökön pedig az Európai Tanács ülésén vett részt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!