2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Bob Dylan is megkapta a legmagasabb kitüntetést + Videó + Kép

Bob Dylan is megkapta a civileknek adományozható legmagasabb amerikai kitüntetést. Az énekes-zeneszerző dalai az 1960-as és 70-es években a háborúellenes és polgárjogi mozgalmak himnuszává váltak.

A John F. Kennedy által 1963-ban alapított Elnöki Szabadságérmet olyanoknak ítélik oda, akik nagyban hozzájárultak az Egyesült Államok nemzetbiztonságához, a világbékéhez, a kultúrához vagy más jelentős köz- vagy magántörekvésekhez.

Barack Obama idén tizenegy olyan személynek adta át az Elnöki Szabadságérmet, akik a kultúra területén értek el kiemelkedő eredményt, vagy hozzájárultak az Egyesült Államok nemzetbiztonságának erősítéséhez.

Minden kitüntetettet óriási tehetséggel áldott meg a sors, és megszállottak voltak – fogalmazott Barack Obama. „Ez a terem már sokadszor telt meg tehetséges és megszállott emberekkel. Ezek a nők és férfiak nagyon sok emberre voltak hatással, és nem csak egy pillanatra, hanem egy életre” – tette hozzá az Egyesült Államok elnöke.

Bob Dylanon kívül Elnöki Szabadságérmet kapott – többek között – John Glenn űrhajós, Toni Morrison írónő és Madeleine Albright is, aki a délszláv háborúk idején volt az Egyesült Államok külügyminisztere.

Fotó: Reuters

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!