2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 11:00

Külföld

Bloomberget támadták a Demokrata Párt választási vitáján

A New York-i milliárdost, Michael Bloomberget támadták a Demokrata Párt elnökjelölt aspiránsai szerda esti tévévitájukon. New York volt polgármestere rendkívül gyorsan növelte népszerűségét, vitapartnerei szerint hatalmas vagyonával gyakorlatilag meg akarja vásárolni az elnökjelöltséget. Az amerikai előválasztások újabb fordulóját szombaton, Nevada államban rendezik meg.

  • Bloomberget támadták a Demokrata Párt választási vitáján

Nagy várakozás előzte meg az amerikai demokrata elnökjelöltek szerda esti televíziós vitáját. A New Yorki-i milliárdos, Michael Bloomberg ugyanis először vett részt tv-vitán – a szenátort régóta kritikák érik hatalmas kampánykiadásai, republikánus múltja, illetve nőkkel kapcsolatos, sokak szerint vállalhatatlan megnyilvánulásai miatt.

A Demokrata Párt kilencedik hivatalos elnökjelölti vitáját a következő előválasztás helyszínét adó Nevada állambeli Las Vegasban rendezték, az eseményre összesen hatan kvalifikálták magukat: Bloomberg mellett versenybe szállt a radikális baloldali Bernie Sanders, aki a közvélemény-kutatások alapján a párt legnépszerűbb jelöltjének tűnik, Pete Buttigieg, egy kisebb Indiana állambeli város egykori meleg polgármestere, Joe Biden, Barack Obama volt alelnöke, Ami Klobuchar, Minnesota állam szenátora, illetve Elizabeth Warren, massachusettsi szenátor.

Nem kellett sokáig várni, hogy Bloomberg kerüljön a vitapartnerek célkeresztjébe.

New York volt polgármestere a vitázók szerint azzal növelte rekordsebességgel népszerűségét, hogy saját vagyonából 400 millió dollárt költött kampányára. Többen arra emlékeztették, hogy az elnökjelöltséget nem vásárolhatja meg. Sanders egyenesen úgy fogalmazott, „a milliárdosnak nem szabadna léteznie”, hiszen hatalmas vagyonával a groteszk és erkölcstelen vagyoni egyenlőtlenséget képviseli.

Bloomberg azonban kijelentette, hogy Trumppal szemben ő nem örökölte a pénzét, hanem maga kereste és milliárdokat fordított jótékony célokra. Sanders politikáját pedig lényegében a kommunizmushoz hasonlította.

Az amerikai előválasztások újabb fordulójára szombaton kerül sor, Nevada államban, ahol a demokraták voksolnak és jelölőgyűléseket tartanak. 36 delegátusról döntenek, vagyis olyan küldöttekről, akik a nyári elnökjelölt-állító konvención szavaznak. Az előzetes felmérések Nevadában is Bernie Sanders jelentős előnyét mutatják.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!