2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Blokáddal fenyegetnek az acélgyártó dolgozói

2012. december 8., szombat 14:16

Az üzem elfoglalásával fenyegetnek egy francia acélgyártó dolgozói. Munkahelyüket védenék, mert a cég állítólag leépítést tervez. A francia kormány államosítást fontolgat a munkahelyek védelme érdekében.

Az északnyugat-franciaországi acélgyártó dolgozói teljes készültségben várják a munkahelyükkel kapcsolatos információkat. A kohót egy évvel ezelőtt állította le a tulajdonos, a gyenge európai kereslet miatt. A lépéssel 600 állás került veszélybe a 2600 dolgozót foglalkoztató létesítményben. Az ArcelorMittalnak Franciaországban összesen 20 ezer alkalmazottja van

A munkahelyek megmentése érdekében a kormány államosítással fenyegette meg a cégvezetést. Ez azonban nem történt meg, mert a vállalat azt ígérte, hogy átalakítja az üzemet, hogy alkalmas legyen föld alatti szén-dioxid-tárolásra, és nem bocsát el senkit. Az elképzelések azonban megdőlni látszanak. A globális acélgyártó csütörtökön közölte, hogy mégsem pályázik a környezetbarát projekttel uniós forrásokra. A dolgozók blokáddal fenyegetnek munkahelyük védelme érdekében.

– Riadókészültségben kell lennünk, a nap 24 órájában a hét minden napján készen állunk, hogy elfoglaljuk és ellenőrizzük a területet, hogy meghallgassanak bennünket – közölte Edouard Martin szakszervezeti vezető.

A vállalat technikai okokkal magyarázza, hogy lemondanak a fejlesztésről. A francia kormányfő azt ígéri, mindent megtesznek a munkahelyek megmentéséért.

Forrás: Hír TV

x
Rendkívüli hír