2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Honvéd retró 2. 11:00

Külföld

Bizalmat szavazott a Conte-kormánynak az olasz parlament

Giuseppe Conte miniszterelnök programbeszédében azt ígérte Brüsszelnek, hogy ezentúl kevesebb gondja lesz az olasz kormány intézkedéseivel. Közben a jobboldai ellenzéki pártok hívei tüntettek a képviselőháznál. Szerintük az új kormány megalakulása felér egy palotaforradalommal, amiből csak Brüsszel húz hasznot.

  • Bizalmat szavazott a Conte-kormánynak az olasz parlament

Kevesebb gondja lesz az új olasz kormánnyal az Európai Uniónak. Ezt üzente Brüsszelbe Giuseppe Conte miniszterelnök programismertető beszédében.

Ami a stílusnál is fontosabb, tartalmi kérdésekben is Brüsszelnek fog gesztusokat tenni az új kormány. Így - a várakozások szerint a Conte-kormány igazodik majd az uniós elvárásokhoz, legyen szó megszorításokról vagy az illegális migráció kezeléséről. Azt a Demokrata Párt már a koalíciós tárgyalások kezdetén világossá tette, hogy enyhíteni akar a szerinte embertelen rendelkezéseken, amelyekkel Matteo Salvininek sikerült a Földközi-tengeren érkező migránsáradatot megállítani.

A voksolás nem hozott meglepetést a képviselők megszavazták az új baloldali koalíciót.

Az igennel voksolókat nem hatotta meg, hogy a Parlament előtt a jobboldali ellenzéki pártok hívei tüntettek, előrehozott választást követelve. A demonstráción ott volt a Ligát vezető Matteo Salvini is, akinek pártja a felmérések szerint magabiztos győzelmet aratna, ha most lennének a választások.

Az olaszok többsége valóban előrehozott szavazást akar, de Sergio Mattarella elnök a baloldalnak adott esélyt a kormányalakításra való felkéréssel. Ezt Brüsszel párti palotaforradalomnak tartják a tüntetők, szerintük ez az olasz emberek akarata ellenére következett be.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Háború Ukrajnában: Georg Spöttle nem hisz a németeknek + videó

Oroszország potenciálisan változtathat nukleáris doktrínáján, ha az Egyesült Államok és szövetségesei eszkalációs lépései erre késztetik – közölte az orosz külügyminiszter-helyettes. Egyebek közt erről beszélt Háború Ukrajnában című műsorunkban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Hosszas huzavonát követően a holland parlamenti választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) május közepén megállapodott a koalíciós kormány létrehozásáról három jobbközép párttal, a Szabad Demokrata Néppárttal (VVD), az Új Társadalmi Szerződés (NSC) pártjával illetve a Gazdák és Polgárok Mozgalmával (BBB).
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!