2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

Bíróság előtt a párizsi merénylő segítői

Németországban 13 helyszínen tartottak házkutatásokat egy dzsihadista sejt után kutatva. Franciaországban pedig bíróság elé állították Amédy Coulibaly négy feltételezett társát. Az Iszlám Állam közben két újabb túsz kivégzésével fenyeget.

A francia államügyész közlése szerint négy férfit vádolnak azzal, hogy segítették a kóser bolt elleni támadás végrehajtóját. Őket, további nyolc személlyel együtt még pénteken fogták el egy terrorellenes rendőrségi akcióban. A párizsi kóser boltban túszokat ejtő Amédy Coulibaly egy nappal a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztősége elleni mészárlás után megölt egy rendőrnőt, majd túszokat ejtett egy párizsi kóser szupermarketben, ahol négy embert ölt meg. A Coulibaly által meggyilkolt rendőrnőt hétfőn temették el a Franciaországhoz tartozó Martinique szigeten.

A német rendőrök összehangolt akcióban, tizenhárom helyszínen tartottak házkutatást dzsihadista terrorista sejtek után kutatva. Két, terrortámadás előkészületével gyanúsított személy közvetlen kapcsolatait próbálják feltérképezni. Közben a drezdai iszlamizálódás elleni szervezet, a Pegida egy halálos fenyegetés miatt lefújta hétfői felvonulását. Bővebben >>>

Az Iszlám Állam közben két újabb túsz kivégzésével fenyeget, japán foglyaik elengedéséért 200 millió dolláros váltságdíjat kérnek. Bővebben >>>

Hollande: Az intoleranciát nem fogadjuk el

A francia elnök szerint a Charlie Hebdo elleni merénylet a szabadság, a szólás- és a sajtószabadság elleni támadás volt. Francois Hollande az AFP francia hírügynökség ünnepségén azt mondta, a szólásszabadság egyetemes jog, országa nem leckéztet meg másokat, de az intoleranciát nem fogadja el. A francia államfő azt hangoztatta, hogy a meggyilkolt újságírók nem pusztán munkájukat végezték, hanem hivatásukat gyakorolták.

A párizsi merényletek után az egyik közvélemény-kutatás szerint jelentősen, 21 százalékkal nőtt a baloldali Francois Hollande népszerűsége.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!