2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Külföld

Bírálat és aggodalom: sikeres rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

Világszerte meglepetést okozott, hogy Észak-Korea sikeres rakétakísérletet hajtott végre. Egy műholdat juttattak a világűrbe, de a rakéta atomtöltet szállítására is alkalmas. Amerika és Japán rendkívüli ülést hívott össze az ENSZ-ben, és a sztálinista szomszédot már Kínában is bírálják.

Egy műholdat állítottak pályára, olyan magasságban, ahol a kémműholdak vannak. Mindenki meglepetésére a rakéta nem zuhant irányíthatatlanul a tengerbe, ahogy 2006-ban, 2009-ben és idén áprilisban. Rendben levált az első és második fázis, a Pentagon pedig már be is mérte a világűrben az új objektumot. „Többször követeltük, hogy Észak-Korea ne hajtsa végre ezt a kilövést. Látszólag sikeres próbálkozás volt, japán területre nem zuhantak darabok” – mondta egy tokiói vezető.


A nyugati országokat nem a műhold, hanem a rakéta aggasztja, mert ha az elérte a világűrt egy műholddal, akkor Amerikát is elérheti egy atomtöltettel. Japán és Amerika rendkívüli ülést hívott össze az ENSZ-ben, és az Észak-Koreával szembeni határozottabb fellépést állítólag már Kína is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!