2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

,,Bill Clinton fiatalon szereti őket''– részletek a Jeffrey Epstein-aktákból

András yorki herceg is szerepel a Jeffrey Epsteinnel kapcsolatos nyilvánosságra hozott bírósági aktákban – írja a BBC brit hírügynökség. A herceg is azon ismert személyiségek közé tartozhat, akik szerepelnek azokban az újonnan felfedett bírósági dokumentumokban, amelyek részletezik Jeffrey Epstein kapcsolatait.

  • ,,Bill Clinton fiatalon szereti őket''– részletek a Jeffrey Epstein-aktákból

Mint arról már ezt megelőzően a Magyar Nemzet is írt, a korábbi ismert üzletembert 2019 júliusában vették őrizetbe New Jersey-ben egy repülőtéren. A vád szexuális bűncselekmények és kiskorúakat érintő emberkereskedelem volt ellene. A vizsgálati fogságban, 2019. augusztus 10-én halt meg, miután cellájában felakasztotta magát.

Epstein kapcsolatairól a napokban cikkezett a nemzetközi sajtó. A jogi papírok között szerepel egy korábban közölt állítás is András hercegről, amit ő tagadott. A tucatnyi aktában szerepel Bill Clinton volt amerikai elnök is – írja a BBC.

A következő napokban az üggyel kapcsolatban várhatóan további dokumentumok kerülnek nyilvánosságra. A több mint száz megnevezett személy közül néhányat törvénysértéssel vádolnak, míg mások a bírósági jegyzőkönyvekben vádat emelnek, vagy potenciális tanúk.

András herceg neve nem először merül fel az ügyben. 2021-ben írtunk arról, hogy a Jeffrey Epsteint feljelentő nők egyike, Virginia Giuffre egy manhattani bíróságon szexuális visszaélés miatt pert indított András yorki herceg ellen, azt állítva, hogy megerőszakolta őt még 17 éves korában. 

A BBC most egy másik esetről, Johanna Sjobergéről is ír. 

Ő azt állította, hogy András herceg 2001-ben Epstein manhattani lakásában a kanapén ülve tapogatta a mellét. A Buckingham-palota korábban azt mondta, hogy állításai „kategorikusan nem igazak”.

Az egyik feljelentésben Sjoberg azt állította, hogy a herceg a mellére tette a kezét, hogy egy másik vádlóval, Virginia Giuffre-ral és egy „András herceg” feliratú bábuval pózoljon.

A bírósági dokumentumokban Bill Clinton volt amerikai elnök is szerepel – olvasható a BBC cikkében. Amikor megkeresték ezzel kapcsolatban, képviselői egy 2019-ben kiadott nyilatkozatára hivatkoztak, amely szerint „semmit sem tud” Epstein bűneiről.

A feljegyzések szerint Sjoberg azt vallotta, hogy Epstein egyszer azt mondta neki, hogy Clinton a lányokra utalva úgy fogalmazott, „fiatalon szereti őket”. Mint ismeretes, Clintonnak korábban viszonya volt egy 22 éves Fehér Házi gyakornokkal, amíg az Egyesült Államok elnöke volt.

Az akták tartalmaznak olyan vallomást is, amely ugyanakkor megerősíti, hogy Clinton utazott Epstein magánrepülőgépén.

A volt amerikai elnök a 2000-es évek elején Epstein gépén utazott humanitárius utakra Afrikába, és akkoriban elkötelezett emberbarátként méltatta Epsteint, bár később azt mondta, hogy megszakította vele a kapcsolatot. Clinton 2019-es nyilatkozata szerint jótékonysági szervezetének, a Clinton Alapítványnak a munkatársai és támogatói kísérték el utazásaira Epstein repülőgépén.

Fotó: Pixabay, 271277

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!