2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Bibliai idézet miatt bírságoltak meg egy német taxist

Jogellenesnek mondott „vallási reklám” miatt bírságolnák az iráni származású, keresztény hitre tért férfit.

  • Bibliai idézet miatt bírságoltak meg egy német taxist

Jalil Mashali autójának hátsó ablakán egy kis bibliai verset tartalmazó matricán ez olvasható: „Jézus   Én vagyok az út, az igazság és az élet.” (Jn 14,6) A németországi Essen városa még 2023 októberében szólította fel a taxisofőrt jogellenesnek mondott „vallási reklám” miatt a matrica eltávolítására és 1000 euróig terjedő bírsággal fenyegették. A hatóságok most 88,50 eurós bírságot és illetéket követelnek, de Mashali megtagadta a matrica eltávolítását és jogi úton megtámadta a döntést. Ügyét az ADF International támogatja.

„Jézus a legjobb dolog, amit bárkinek ajánlhatok, mert megváltoztatta az életemet. Ezért van a matrica az autómon, hogy bárki láthassa, akit érdekel. Nem akarok bajt okozni, de nem tettem semmi rosszat. Hálás vagyok ezért az országért, ahol mindenki szabadon megoszthatja a hitét. Remélem, hogy ezt továbbra is megtehetem, ha fellebbezek az igazságtalan bírság ellen” – fogalmazott Jalil Mashali.

„Egy szabad társadalomban a kormánynak nem kellene elhallgattatnia a hit békés kifejezését. Jalil cselekedeteit védi a vallásszabadsághoz való alapvető emberi jog, amely magában foglalja a jogot, hogy valaki mélyen vallott meggyőződését megossza másokkal. Az államnak tartózkodnia kell attól, hogy igazságtalanul beavatkozzon ebbe a szabadságba” – írta az ügyre reagálva Dr. Lidia Rieder, az ADF International jogi tisztviselője az X-en.

Jézus meggyógyította

2023 októberében Mashali levelet kapott a németországi Essenben működő közúti közlekedési hatóságtól. Essen városa azzal érvelt, hogy a matrica illegális „vallási reklám”, amelyet nem szabad taxikon elhelyezni egy azokra vonatkozó rendelet szerint. Mashali azzal védekezett, hogy a tartalma, elhelyezkedése és kis mérete miatt a matrica nem minősül reklámnak.

Mashali 22 éve él Németországban. Iránban született és nevelkedett hívő muszlimként. Miután 13 éves korában egy közlekedési balesetben elvesztette bal alsó lábszárát, több műtéten is átesett, ami miatt krónikus fájdalmakkal küzdött, és protézist viselt. Továbbra is Iránban élt és dolgozott, végül megnősült, és két fia született, majd 33 éves korában döntött úgy, hogy Németországban keres további orvosi kezelést abban a reményben, hogy enyhítheti a lábában lévő fájdalmakat. Annak ellenére, hogy összesen több mint 20 műtéten esett át, a fájdalom továbbra is csillapíthatatlan maradt. Már az öngyilkosságot fontolgatta, amikor egy keresztény nő lépett oda hozzá, és felajánlotta, hogy imádkozik vele. Bár szkeptikus volt, elfogadta. A nő imáját követően a fájdalom a lábában teljesen megszűnt. Elkezdte olvasni a Bibliát és ma már szilárdan kitart keresztény hite mellett. Számára a matrica nem vallási reklám, hanem mély meggyőződésének kifejezése.

 

A teljes cikket az Axioma oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!