2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Bezárták Peking egyik nagybani piacát egy újabb járványgóc keletkezése miatt

Bezárták Peking egyik nagybani piacát, és megkezdték több mint 10 ezer kereskedő és alkalmazott koronavírus-tesztelését, miután a kínai főváros illetékesei a helyben továbbadott koronavírusos esetek számának megugrását jelentették.

  • Bezárták Peking egyik nagybani piacát egy újabb járványgóc keletkezése miatt

Három új fertőzést sikerült visszavezetni az elővárosi Fengtai kerületben található Hszinfadi nagybani piacra - jelentette a Beijing News hírportál.

Kilencven százalékban ez a piac biztosítja Peking gyümölcs- és zöldségellátását.

A kerület közegészségügyi bizottsága bejelentette, hogy a piacot átmenetileg bezárják, és "átfogó fertőtlenítésnek" vetik alá.

A fertőzést egyelőre egy olyan vágódeszkára vezették vissza, amelyen importált lazacot szeletelnek - mondta el a piac igazgatója a Beijing Daily című lapnak.

Ideiglenesen a kínai főváros további 11 nagybani, hal- és mezőgazdasági piacát is bezárták. Újranyitásukat az elvégzett vírustesztek eredményétől tették függővé.

Az új koronavírus okozta világjárvány kiindulópontjaként szolgáló Kína egészségügyi hatóságai mindössze hat új Covid-19 fertőzést jelentettek szombaton, mindegyiket Pekingből.

 

Hongkongban sokakat őrizetbe vettek engedély nélküli gyülekezés és erőszak miatt

Őrizetbe vettek Hongkongban 43 embert szombatra virradóra engedély nélküli gyülekezésért, illetve erőszakos cselekmények miatt a Kínához tartozó különleges közigazgatású terület különböző pontjain - közölte a rendőrség.

Voltak közöttük, akik nem engedélyezett demonstrációt tartottak, mások megzavarták a közrendet is, sőt megdobálták a rendőröket - írta a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A jelentés nem szól arról, hogy mi ellen tüntettek többtucatnyian, de az elmúlt hetekben több demonstráció is volt Hongkongban. A hét elején megmozdulásokat tartottak a múlt évi kormányellenes tüntetéshullámot elindító tiltakozás emlékére. Ezeken a demonstrációkon is több mint ötven embert vett őrizetbe a rendőrség. Június 4-én pedig a tiltás ellenére ezrek gyűltek össze a Tienanmen téri vérengzés 31. évfordulóján, több városrészben is gyertyagyújtással emlékeztek meg az elfojtott diáktüntetés halálos áldozatairól.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!