2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken, ugyanis igen erőteljes iszlámosodási folyamatok zajlanak több városban. Az észak-olaszországi Monfalcone lakosainak 33 százaléka külföldi, főként bangladesi származású. Az olaszok lassan kivonulnak és átengedik a terepet a bevándorlóknak, akik meghatározó szerepre tesznek szert.

  • Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Eltökélten harcol az iszlámosodási folyamatok megállításáért Monfalcone polgármestere. Célja, hogy a város egész területén betiltsa a burka viselését.

Korábban a tengerpartról tiltotta ki a teljes testet elfedő ruházatot, majd az önkormányzati intézményekből. Maria Cisint következő lépése az lenne, hogy a település teljes területéről száműzze a nőket megalázó, az európai szokásoktól igen távol álló öltözködési szokásokat.

A város vezetője szerint az integráció a helyi szokások tiszteletben tartásával és követésével kezdődik, melyet igen is el kell várnia az európai országoknak a bevándorló népektől.

Monfalcone polgármestere az elmúlt napokban két illegálisan működő mecsetet is bezáratott, mivel úgy vélte radikalizálódás veszélye áll fenn. Nem tudni, hogy mit prédikálnak pontosan. A közelmúltban kénytelen volt azt is szabályozni, hogy legfeljebb hány külföldi gyerek lehet egy osztályban, a bevándorló gyerekek ugyanis teljesen kiszorítják az olaszokat.

Döbbenetes társadalmi átalakulások mennek végbe a településen. A helyiek inkább elköltöznek, míg a bevándorlók háztömböket vásárolnak fel, kereskedelmi egységekre teszik rá a kezüket, kulturális központokat használnak mecsetnek.

Maria Cisitnt Monfalcone polgármestere arról is beszámolt, hogy az elmúlt két évben drámaian súlyosbodott a helyzet. A muzulmán nőkkel úgy bánnak, mint a rabszolgákkal, 75 százalékuk egész nap ki se mozdul a házból csak 7 százalékuk dolgozik. Az önkormányzati intézményekbe már egy ideje nem léphetnek be teljes testet elfedő ruházatban. Most azon a bátor kezdeményezésen dolgoznak, hogy a burka használata tilos legyen a város egész területén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!