2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Belpolitikai vita egy amerikai muszlim képviselőnő miatt

Az Egyesült Államokban országos botrányt okozott egy szomáliai származású muszlim demokrata képviselőnő kijelentése, aki szerint idézem: ”2001. szeptember 11-én néhány ember csinált valamit!” Donald Trump azonnal bírálta a Twitteren a képviselőnőt. Közben az is kiderült, hogy Trump már 200 millió dollárnál is többet gyűjtött össze újraválasztási kampányához.

  • Belpolitikai vita egy amerikai muszlim képviselőnő miatt

Trump az egyetlen elnök az amerikai történelemben, aki már a hivatali beiktatása napján benyújtotta a szükséges dokumentumokat újraválasztási kampányához. Elnöksége első két esztendejében 130 millió dollár gyűlt össze, ehhez jön hozzá 30 millió dollár, amit 2019 első negyedévében gyűjtöttek, a párt vezető szerve Republikánus Országos Bizottság pedig további 46 millió dollárt kalapozott össze, így Trump összesen több mint 200 millió dollárral vág majd bele a 2020-as elnökválasztási kampányba.

Hozzá képest jelentős lépéshátrányba kerültek a demokraták. Míg a republikánusoknál Trump újraindulását nem kérdőjelezik meg, a demokraták nem tudják megspórolni az előválasztási kampányt, és már 18 demokrata politikus tolong az előválasztási kampánystartnál. A legutolsó jelölt, egyben a legfiatalabb is, és a legkevésbé ismert a nagypolitikában.

Pete Buttgieg, South Bend mindössze 37 éves polgármestere úgy véli, hogy a demokratáknak nem lenne szabad megengednie, hogy Trump a nemzetbiztonság és hazafiság egyetlen védelmezőjeként kampányoljon.

Ebben azonban demokrata politikusok is segítséget nyújtanak Trumpnak. Ilhan Omar demokrata képviselőnő a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokkal és amerikai muszlimok helyzetével kapcsolatosan tett kijelentései országos botrányt okoztak.

A minnesotai képviselőnőt párttársai közül is többen (köztük Nancy Pelosi házelnök) is bírálták, de a legesélyesebb jelöltként emlegetett jelöltek Bernie Sanders vermonti és Elizabeth Warren massachusettsi szenátorok megvédték őt, mondván Trump erőszakra buzdított Ilhan Omar ellen, aki már halálos fenyegetéseket is kapott.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!