2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Belföldi turistákkal indul a síszezon az Alpok országaiban

Külföldi vendégek nélkül kezdődhet a síszezon Európában. Franciaországban január második feléig zárva tartanak a sípályák, és a kormány nem támogatja a külföldi utakat. Svájcban és Ausztriában kinyithatnak a síközpontok, de inkább csak a belföldi turistákra számíthatnak.

  • Belföldi turistákkal indul a síszezon az Alpok országaiban

A Magyarországhoz viszonylag közel eső Semmeringen gyártják a havat. Minden hóágyút bevetettek. Az idő most még túl meleg, de a téli turizmusból élők bizakodóak. Karácsonykor már szeretnének vendéket fogadni, és erre reményt adtak Sebastian Kurz kancellár szavai.

December 24-től ismét olyan sporttevékenységek válnak lehetővé, mint a síelés, hogy az osztrákoknak lehetőségük legyen a karácsonyi ünnepek alatt sportolni. Ami más gazdasági területeket, például az idegenforgalmat, az éttermet és a kulturális szektort illeti, fájdalmas, hogy még várnunk kell, de január 7-től újra megnyitjuk ezeket az ágazatokat.

A bejelentést, hogy csak belföldi vendégeket fogadnak majd az osztrák síterepek, Berlinben megkönnyebbüléssel fogadták. A német kormány az egész Európai Unióban zárva tartaná a sípályákat, és nem szeretné, hogy a téli sportokat kedvelő németek a szomszédos Ausztriába menjenek. Az előző idényben ugyanis éppen néhány osztrák síközpontban alakultak ki koronavírusos gócpontok.

Svájcban is gőzerővel készülnek a szezonra, és mintha az időjárás is azt akarná, hogy megérkezzenek a turisták. Hógolyózni már lehet, és néhol bekapcsolták a felvonókat, igaz, azok csak a dolgozókat szállítják.

Az Alpokban egyetlen ország lehet decemberben, ahol elméletileg külföldieket is fogadnak. Svájcban nem számítanak sok vendégre, mert a koronavírus terjedése ellen mindenhol korlátozzák az utazást, de szeretnék megmenteni az idényt.

A szomszédos Franciaországban január 20-ig biztosan zárva maradnak a sípályák. Külföldre, például Svájcba sem lesz érdemes elindulni.

A határok a schengeni övezet tagállamaiból érkezők és az onnan hazatérő franciák számára jelenleg nyitva állnak, de aki síelésből tér haza az év végi ünnepek után, annak hét napot karanténban kell majd töltenie.

Szúrópróba szerű határellenőrzéseket már most is tartanak. Sőt, a párizsi kormány azt is tervezi, hogy az utazókat csak negatív koronavírus-teszttel engedné be az országba.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!