2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Külföld

Belefulladnak a migránsok áradatába az USA déli határvárosai

  • Belefulladnak a migránsok áradatába az USA déli határvárosai

A magyarországihoz hasonlóan az amerikai bevándorláspárti sajtó és politikusok is teljesen hiábavalóan próbálják meg letagadni a migrációs válsághelyzet létezését.

Az Amerikai Egyesült Államok déli határvidékén a migránsok inváziója kezd hasonló léptéket elérni, mint ami a 2015-ös európai migrációs válsághelyzet csúcspontján volt tapasztalható.

Az amerikai sajtó beszámolói szerint a déli határvidékre nehezedő illegális migrációs nyomás kezd kezelhetetlenné válni mind a bevándorlási ügyeket kezelő szövetségi hivatalok, mind pedig a migránsok tömegeit ideiglenesen ellátni köteles helyi önkormányzati intézmények és ellátórendszerek részéről.

 

A problémát az okozza, hogy még soha nem érkezett Közép-Amerika felől annyi illegális bevándorló az USA határára, mint mostanában. Márciusban 100 ezer illegális migránst tartóztattak fel a határon az amerikai hatóságok. 

A folyamatosan megszervezett migránskaravánok következtében a Texas állambeli McAllen kisvárosába – számos más déli határvároshoz hasonlóan – húsz percenként befut egy-egy újabb migránsokkal teli busz. 

A migránsok regisztrálásával és ellátásával foglalkozó hivatalnokok szerint a határvárosoknak azonnali pénzügyi segítségre van szükségük a bevándorlók tömegeinek a megfelelő kezeléséhez.

Ugyanakkor sokan abban reménykednek, hogy a válsághelyzet gyors megoldását csak az adhatja, ha Donald Trump amerikai elnök beváltja a fenyegetését és minél hamarabb teljesen lezárja az amerikai-mexikói határt, amivel új helyzet állhatna elő a határvidéken. 

(forrás: 888.hu)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!