2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:50

Külföld

Békét sürgetett a pápa

Ünnepi szentmisét mutatott be Ferenc pápa húsvétvasárnap a Szent Péter-bazilikában. Urbi et Orbi üzenetében pedig a vérontás, a fegyveres konfliktusok és az éhínség megállítására szólította fel a világot. A szentatya elítélte a Srí Lanka-i támadásokat, és békét sürgetett a világban.

  • Békét sürgetett a pápa

A nagyszombati esti feltámadási mise után, húsvétvasárnap ünnepi szentmisét mutatott be Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában. Az egyházfő a hagyományos szertartást után a székesegyház erkélyéről szólt az egybegyűltekhez. Üzenetében a vérontás, a fegyveres konfliktusok és az éhínség megállítására szólította fel a világot.

Néhány órával a Srí Lanka-i robbantásos merényletek után a szentatya azt mondta, együtt érez a kegyetlen erőszak áldozataival, akiknek húsvétkor fájdalmat kell elszenvedniük és gyászolniuk kell.

"KEDVES, TESTVÉREIM! SZOMORÚSÁGGAL TÖLTÖTTE EL SZÍVEMET, AMIKOR ÉRTESÜLTEM A TRAGIKUS TÁMADÁS HÍRÉRŐL. HÚSVÉT NAPJA GYÁSZT ÉS FÁJDALMAT HOZOTT, MIUTÁN VÉRONTÁSRA KERÜLT SOR KERESZTÉNY TEMPLOMOKNÁL ÉS MÁS HELYSZÍNEKEN, AHOL ÖSSZEGYŰLTEK A HÍVEK. IMÁDKOZOM A SEBESÜLTEKÉRT ÉS MINDAZOKÉRT, AKIKET EZ A DRÁMAI ESEMÉNYSOROZAT SÚJTOTT."

- mondta Ferenc Pápa.

A pápa beszédében azt is kérte hogy korunk szenvedéseivel szemben ne maradjanak ridegek és közömbösek az emberek, mert az megbéklyózza őket. Az egyházfő emellett mielőbbi és tartós békét szorgalmazott Ukrajnában, Venezuelában, Szíriában, Jemenben, Izraelben, Líbiában és több más afrikai országban.

A szentatya szólt a rászorulókról is. Azt kérte az emberektől, hogy segítsék a szegényeket és a munkanélkülieket, valamint fogadják be a kirekesztetteket. A beszéd után a pápa húsvéti Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és a világra.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

Nem szavaztam és soha nem fogok szavazni egy olyan emberre, mint Ursula von der Leyen, aki az egyik legrosszabb Európai Bizottságot vezette, és több kárt okozott, mint a jégeső - hangoztatta Matteo Salvini, a Liga olasz párt vezetője egy pénteki sajtótájékoztatóján.
Putyin megszólalt Volodimir Zelenszkijről

Putyin megszólalt Volodimir Zelenszkijről

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő pénteken Minszkben, ahol fehérorosz hivatali kollégájával, Aljakszandr Lukasenkával egy és háromnegyed órás tárgyalást folytatott a közös orosz-fehérorosz kormányülés előtt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!