2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Beismerő vallomás a volt amerikai védelmi minisztertől

Az ukrán nép végzi el a piszkos munkát Washingtonnak a háború során. Ezt közölte Mark Esper volt amerikai védelmi miniszter, aki azt hitte, hogy ukrán kormányzati képviselőkkel tárgyal. A videóhívást azonban két orosz humorista kezdeményezte, akik számos nyugati vezetőt csőbe húztak már. A telefonbetyárok Karácsony Gergelyt is becsapták. A főpolgármester a magyar és ukrán kormány vitájában az utóbbi mellé állt: a szankciók bevezetését sürgetve.

  • Beismerő vallomás a volt amerikai védelmi minisztertől

Nem kertelt az Egyesült Államok ukrajnai háborúban játszott szerepéről Mark Esper, aki 2019 és 2020 között volt védelmi miniszter.

„A bátor ukrán nép végzi el azt a piszkos munkát, amit mi az Egyesült Államokban nem akartunk elvégezni, és ezért fogjuk továbbra is támogatni Önöket minden elképzelhető eszközzel, legyen szó fegyverekről vagy hírszerzési információkról. Létfontosságú, hogy harcukat annak végeztéig támogassuk”

- közölte a volt amerikai védelmi miniszter, aki volt főnökéhez, Donald Trumphoz sem volt lojális annak hátra mögött.

Esper végig abban a hitben beszélt, hogy Petro Porosenko volt ukrán elnök stábjának tagjaival cserél eszmét, bizalmasan.

A videohívást azonban két orosz humorista kezdeményezte, ők adták ki magukat ukrán kormányzati képviselőknek. Vovan és Lexus már számos politikus számára okozott kellemetlenséget azzal, hogy ukránoknak kiadva magukat, bizalmas beszélgetésre vették rá őket, Amelyek során olyan dolgokról is beszéltek, amit a nyilvánosság nem mertek volna megtenni. Csőbe húzták John McCain néhai amerikai szenátort és Adam Schiff képviselőt, valamint Harry herceget. Igazi nagy skalp volt Recep Tayyip Erdoğan török elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök.

Még a budapesti főpolgármester is fennakadt a horgukon. Karácsony Gergely, aki tolmáccsal vállalta az angol nyelvű beszélgetést, azt hitte, hogy Vitalij Klicskóval, Kijev főpolgármesterével beszél.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!