2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Külföld

Bayer Zsolt: Ukrajnában most olyan könyvégetés folyik, mint a náci Németországban + videó

Első hallásra talán apróságnak tűnő, de mégis azt gondolom, hogy fontos és megdöbbentő hír érkezett ismét Ukrajnából. Egy nő, bizonyos Olekszandra Koval – aki az ukrajnai könyvtárak ellátásáért felelős igazgató – közölte, hogy minél hamarabb el kell távolítani az ukrán könyvtárakból az ukrán gondolkodásmódra veszélyes és káros műveket. Nem fogják kitalálni, hogy kikre gondol, természetesen az orosz szerzők, köztük az orosz klasszikusok műveire.

Így tehát jelen állás szerint Ukrajnában, az ukrán könyvtárak ellátásért felelős igazgató szerint az ukrán gondolkodásmódra és az ukrán néplélekre veszélyes Dosztojevszkij, Tolsztoj vagy éppen Mihail Bulgakov. Ilyet már hallottunk.

Ha valakinek első hallásra is ismerős, az ne essen kétségbe, jó úton jár. Igen, ilyet már a náci Németországban mondtak. Ilyet már mondott Goebbels, aztán a mondatokat tettek követték, csak akkor nem az oroszokat kellett kidobni a szemétre, hanem a zsidó szerzők műveit. Szép nagy máglyák gyúltak akkor a náci Németország utcáin, arra hajigálták a német gondolkodásmódra és a német néplélekre káros műveket, elsősorban és természetesen zsidó szerzők műveit. És egy zsidó német szerző, Heinrich Heine már időben figyelmeztetett, már ezt megelőzően figyelmeztetett, amikor azt mondta: akik könyvek égetésével kezdik, azok emberek égetésével végzik.

Azt hiszem, Heinének minden körülmények között igaza van. És ha azt a kérdést is feltesszük magunknak, hogy ha az ukrán kultúrából egész egyszerűen kivonjuk az orosz kultúrát, akkor vajon mi marad? Hát ez az a kérdés, amire nagyon nehéz egzakt választ adni.

Egyben biztosak lehetünk: ha kivonjuk az ukrán kultúrából az orosz kultúrát, akkor ami marad, az szánalmasan és ostobán kicsinyke és kevés lesz. És legszebb ékköve a maradéknak nem lesz más, mint a péniszével zongorázó Zelenszkij, aki jelen pillanatban Ukrajna elnöke. De mi másnak is lehetne az elnöke ez az ember, mintsem annak az Ukrajnának, amelyik éppen könyvek égetésébe fog.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre több a nemi erőszak Svédországban

Az ellenzék szerint a szigorúbb büntetéseknek lenne visszatartó ereje, ezért a kereszténydemokraták új törvényjavaslatot terjesztettek be. Bugnyár Zoltán tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!