2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Bayer Zsolt: Meloni az egyik legbátrabb európai politikus + videó

A héten bebizonyosodott, amit eddig is tudtunk, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az európai politikusok közül az egyik legbátrabb, leghitelesebb és legnagyszerűbb. Mondjuk, sokan nincsenek, talán ha ketten, ő és Orbán Viktor. Nem véletlen, hogy barátok. És sem véletlen, az sem, hogy őket fasisztázzák. No, de miről is van szó? Arról van szó, hogy egy televíziós vita zajlott a hét közepén, amelynek apropóját az olasz–francia vita adta.

  • Bayer Zsolt: Meloni az egyik legbátrabb európai politikus + videó

Ugyanis a franciák rettenetesen fel vannak háborodva amiatt, hogy az olaszok nem engedik kikötni a migráns hajókat, hanem átirányítják őket Franciaországba.

Ennek kapcsán pedig Giorgia Meloni egy burkina fasói kisgyerek fotójával a kezében elmondta a következőket: „Ez a kisgyerek egy aranybányában dolgozik, és az az arany, amit felhoz onnan, az a francia kincstárban köt majd ki. És hogy ez miért van így? Azért, mert Franciaország mind a mai napig 14 afrikai országban, az egykori gyarmataiban egy úgynevezett »cfa franc« fizetőeszközt bocsát ki, és ezért cserébe elvárja, hogy ez a 14 afrikai ország minden vagyonának a felét automatikusan utalja át a francia államkincstárba.”

Magyarul, Franciaország papírpénzt, játékpénzt adogat az egykori gyarmatbirodalmának, és ezért cserébe elveszi a vagyonuk felét. 

Erre hívta fel a figyelmet Giorgia Meloni a meglehetősen szenvedélyes beszédében, és ezek után elmondta az alapvető örök igazságot: „Nem az a megoldás, hogy ide hozzuk Afrikából az embereket Európába, hanem például az, hogy megszabadítjuk Afrikát azoktól az élősködő európai országoktól, amelyek kirabolják őket.” Igen, erről van szó, és ezt Giorgia Meloni és Orbán Viktor merészeli egyedül kimondani. Nem véletlen, hogy igen, ezt a két politikust nácizzák és fasisztázzák a legtöbbször és a leghangosabban. Kizökkent az idő. És mi születtünk helyrehozni azt.

Fotó: Europress/AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezüstérmes a magyar socca válogatott a Copa Americán + videó

Ezüstérmes a magyar socca válogatott a Copa Americán + videó

A magyar válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a házigazdától a Mexikóban megrendezett Socca Copa America döntőjében, így a második helyen zárta a tornát - tájékoztatott a Socca Hungary Facebook-oldala. A gólkirályi címet Vörös-Torma Martin hódította el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint lesz 3. évfordulója az orosz-ukrán háborúnak?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!