2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Barrosóék informálisan elfogadták a kormány javaslatát

Informálisan elfogadta az Európai Bizottság a kormány bírósági ügyáthelyezésekre vonatkozó javaslatát – írja a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, a tervezet szerint az új rendszer automatizmusra épülne: a 120 százalékosnál magasabb ügyhátralékot felhalmozó bíróságok pereit helyeznék át. A válaszlevélben az is szerepel, hogy ez a gyakorlat csak átmeneti lesz, ha megszűnik a bíróságok túlterheltsége, hatályon kívül helyezik.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke áprilisban jelezte, hogy a módosított alaptörvény három rendelkezését aggályosnak tartja, közte az Országos Bírósági Hivatal elnökének ügyáthelyezési jogkörét.

Navracsics megerősítette

Navracsics Tibor a Hír Tv-nek megerősítette: olyan megoldást keresnek, ami az Európai Bizottság számára is elfogadható. „A bizottságnak abbéli aggályai is orvosolódni látszódnak, miszerint ne legyen kiszámíthatatlan és egyedi döntésektől függő az ügyáthelyezés és a mi törekvésünk eléri célját, hogy a túlterhelt bíróságoktól a kevésbé terhelt bíróságokhoz kerüljön át az ügy” – fogalmazott miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Normális, hogy folyamatban lévő büntetőügy vádlottja európai parlamenti képviselő lehet?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!