2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Baloldali író volt Robert Fico merénylője

Kiderült, ki Robert Fico szlovák miniszterelnök merénylője. Egy hetvenegy éves férfi lőtte meg a kormányfőt.

  • Baloldali író volt Robert Fico merénylője

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, több lövés érte Robert Fico szlovák miniszterelnököt a mai kormányülés utáni incidensben.  A támadó, Juraj C. hetvenegy éves férfi, aki a Szlovákiai Írók Szövetségének tagja. Úgy tudni, korábban biztonsági őr volt egy bevásárlóközpontban. 

Szlovákiai sajtóértesülések szerint Juraj C. odakiáltott Ficónak, hogy jöjjön közelebb, majd amikor a politikus így tett, előkapta pisztolyát és több lövést is leadott közvetlen közelről. Lapinformációk szerint C. legálisan tartott pisztolyát használta, korábban egy biztonsági szolgálatnál dolgozott. A férfiról egyelőre annyit tudni – írta az Index –, hogy lévai illetőségű, ismert a helyi irodalmi életben, korábban több verseskötete is megjelent. Egy 2019-es lévai online cikkben Juraj C.-t baloldali íróként mutatták be.

Az Index úgy tudja, a szlovák hatóságok már ellenőrzik az elkövető nemzetközi kapcsolatrendszerét. Juraj C. 1953-ban született, a szlovák hatóságok információi szerint az elmúlt időszakban negatívan viszonyult a roma kisebbséggel szemben és szimpatizált a szlovák félkatonai szervezetekkel.

Az aktuality.sk továbbá hozzátette, hogy Juraj C. 2016-ban egy magán biztonsági szolgálatnak dolgozott, és akkoriban ő maga is támadás áldozata lett bevásárlóközpontban, ezzel a szlovákiai híradásokba is bekerült. Megszólaltatták a férfi fiát is, aki nem tudott magyarázatot adni édesapja tettére.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Reuters

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!