2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Külföld

Azonosították a nashville-i robbantás elkövetőjét

Egy 63 éves amerikai informatikus a felelős a múlt pénteki nashville-i robbantásért. A Szövetségi Nyomozóiroda közlése szerint a férfi a lakóautóban ült, amikor az abban elrejtett pokolgép felrobbant. A hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy az eset belföldi terrorizmusnak minősül-e.

  • Azonosították a nashville-i robbantás elkövetőjét

Karácsony hajnalán a levegőbe repült egy parkoló lakókocsi az Tennesse állambeli Nashville belvárosában. Az esetet a biztonsági kamerák rögzítették.

 Szemtanúk arról számoltak be, hogy a detonációt megelőzően a gépkocsiból egy hangfelvételt lehetett hallani, ami bombára és a környék evakuálására figyelmeztetett. A rendőrök ezért azonnal megkezdték a lakók kimenekítését és kihívták a tűzszerészeket.

A gépjármű azonban még kiérkezésük előtt felrobbant. A detonációban három ember megsebesült, kilenc, közelben parkoló autó megrongálódott és több tucat háznak betört az ablaka. Összesen mintegy negyvenegy épületben keletkeztek károk, és több fa is kidőlt.

Többek között megrongálódott az amerikai távközlési vállalat telefonközpontja, ami több környékbeli államban is jelentős fennakadásokat okozott a telefon-, illetve internetszolgáltatásban.

A Szövetségi Nyomozóiroda most azt közölte: az elkövető meghalt a robbanásban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!