2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Történelem a Maros sodrásában

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Azerbajdzsán az ellenzéki sajtó illegális finanszírozásával vádol több nyugati országot

Azerbajdzsán külügyminisztériuma szerdán bekérette a német és az amerikai ügyvivőt, valamint a francia nagykövetet, mert azzal vádolja a három országot, hogy szerepük volt az Abzas Media nevű azerbajdzsáni ellenzéki oknyomozó hírportál illegális finanszírozásában.

  • Azerbajdzsán az ellenzéki sajtó illegális finanszírozásával vádol több nyugati országot

A tárca közleménye szerint az érintett három országban bejegyzett szervezetek, köztük az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynöksége (USAID), valamint a német és a francia diplomáciai képviselet is részt vett az azerbajdzsáni ellenzéki médiacég finanszírozásában. Azerbajdzsán ezt a belügyeibe való beavatkozásnak tekinti, és fenntartja magának a jogot, hogy válaszlépéseket tegyen - tették hozzá.

Az Abzas Media főszerkesztőjét és lapigazgatóját - akik az azeri politikai elit korrupciós ügyeit igyekeztek feltárni - a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezték, külföldi valutával való kereskedelem gyanújával. A hírportál a letartóztatásokat követően azt írta, hogy információi szerint a vizsgálati fogságban rossz bánásmódban részesítik lapigazgatóját az azeri hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!