2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Az USA-ban 20 éve nem vettek őrizetbe ennyi bevándorlót egy hónap alatt

Húsz éve nem vettek őrizetbe annyi illegális bevándorlót az Egyesült Államok és Mexikó közötti határ mentén egy hónap alatt mint márciusban, csaknem 71 százalékkal többet mint februárban - közölte csütörtökön az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP).

  • Az USA-ban 20 éve nem vettek őrizetbe ennyi bevándorlót egy hónap alatt

A CBP szerint soha nem érkezett annyi, kísérő nélküli gyerek a határhoz mint az elmúlt hónapban, szám szerint 18 890, ami kétszer annyi mint februárban.

Az amerikai határőrök a múlt hónapban 172 331 illegális bevándorlót tartóztattak fel a határon, ami 70,6 százalékkal több a februári 101 028-hoz képest.

A hírügynökségi jelentés szerint a számok a migrációs válság súlyosbodását jelzik az Egyesült Államok déli határán, ami tavaly május óta nem enyhül, és tovább erősödött azóta, hogy Joe Biden amerikai elnököt januárban beiktatták tisztségébe. A válság fokozza a Biden-kormányzatra nehezedő nyomást, Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter csütörtökön a harmadik alkalommal látogat a déli határhoz.

A határ mentén március során őrizetbe vett emberek 60 százalékát (103 900) azonnal kiutasították a Donald Trump amerikai elnök kormányzata által hozott rendelkezést alkalmazva, amely lehetővé teszi a kísérő nélküli felnőttek és azoknak a családoknak a kiutasítását, amelyekben a gyerek már elmúlt hét éves.

A Biden-kormányzatot bírálatok érték amiatt, hogy a határt átlépő gyerekek a törvény által engedélyezettnél több időt töltöttek a CBP által irányított központokban, amelyeket nem gyerekeknek terveztek. A határhoz márciusban kísérő nélkül érkező 18 890 gyerek közül 8366-an Guatemalából, 5907-en Hondurasból, 1570-en Salvadorból, 2452-en Mexikóból érkeztek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!