2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Az UNICEF szerint nagyjából 1,5 millió gyermek alultápláltságban szenved Nigerben

Több mint kétmillió gyerek szorul humanitárius segélyre Nigerben, ahol a minapi államcsíny és a dzsihadista támadások miatt bizonytalanná vált a helyzet - áll az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF közleményében.

  • Az UNICEF szerint nagyjából 1,5 millió gyermek alultápláltságban szenved Nigerben

Az UNICEF 2023-ban már a legutóbbi zavargások előtt is 1,5 millióra becsülte az alultápláltságban szenvedő, öt év alatti gyermekek számát. A szervezet szerint a számok tovább nőhetnek, "ha az élelmiszerárak továbbra is emelkednek, és gazdasági recesszió sújtja a családokat".

A Nigerben a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége (ECOWAS) által az államcsíny miatt elrendelt szankciók okozta áramkimaradások befolyással vannak a hűtési rendszerekre, és tönkre tehetik az egészségügyi intézményekben tárolt, gyermekeknek szánt védőoltásokat is - írta az UNICEF.

Az ENSZ-szervezet közölte, hogy folytatja a humanitárius segélyosztást a gyermekeknek országszerte. Hozzátette azonban, hogy egyes határátkelők lezárása miatt - például a benini határon - alapvető élelmiszerek rekednek az átkelőknél.

Az UNICEF sürgős felhívást intéz a válság szereplőihez, hogy biztosítsák a segélymunkások és a szállítmányok akadálytalan eljutását.

A július 26-i katonai hatalomátvétel óta destabilizálódott a helyzet Nigerben, amely a világ egyik legszegényebb országa és más országoktól függ gazdaságilag és az energiaellátás terén.

Borítókép: UNICEF

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!