2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Az ukránpártiság is alapfeltétel, hogy Weberék valakivel szóba álljanak

Nem hagyjuk, hogy szélsőségesek tönkretegyék Európánkat -jelentette ki a La Repubblicának adott interjújában Manfred Weber. Az Európai Néppárt vezetője úgy fogalmazott, aki velük akar beszélni, annak ukrán-, Európa- és jogállamiság-pártinak kell lennie.

  • Az ukránpártiság is alapfeltétel, hogy Weberék valakivel szóba álljanak

„Kereszténydemokraták vagyunk, és nem hagyjuk, hogy a mi Európánkat elpusztítsák a szélsőségesek, mint a lengyel PiS, Orbán Viktor, az AfD és Marine Le Pen. Mindazok, akik Európát a maga lényegében kérdőjelezik meg, akik a nacionalizmust és az önzést propagálják" - idézte a Mandiner a német politikus szavait. 

Weber szerint Donald Trump felelőtlen volt, amikor NATO-tagok megtámadására szólította fel az oroszokat, ám abban igazat ad a volt amerikai elnöknek, hogy tűrhetetlen lenne, ha 350 millió amerikai védene meg 450 millió európait.

Trump nem mond mást, mint amit Barack Obama is hangsúlyozott. Európának végre képesnek kell lennie megvédenie magát, európai védelmi beruházásokra van szükség

– jelentette ki Weber, aki szerint az egyhangú döntések helyett el kellene lépniük a többségi szavazási rendszer felé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!