2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:05

Külföld

Az ukrajnai háború veteránjait fogadta Vlagyimir Putyin

Egyre hevesebb támadásokat indítanak az oroszok, figyelmeztet az ukrán hadvezetést. Állításuk szerint több mint ötven bombát dobtak le az ukrán állásokra az elmúlt napokban. Szintén ukrán bejelentés szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos jelent meg ismét a kelet-ukrajnai fronton. Közben megérkeztek az Abrams tankok Ukrajnába az Egyesült Államokból.

  • Az ukrajnai háború veteránjait fogadta Vlagyimir Putyin

Ukrajnából hazatérő veterán harcosokkal találkozott a Kremlben Vlagyimir Putyin. Oroszország elnökéhez egy rangos látogató is érkezett a Kremlbe: a Wagner-zsoldoscsoport egy korábbi parancsnoka Andrej Trosev, aki már az orosz hadügynek dolgozik. Putyin elnök elmondása szerint a korábbi Wagner-parancsnok ismeri az Ukrajnában harcoló önkéntes egységek harcmodorát, így tudja, hogy hogyan lehet azokat hatékonyabban bevetni. Trosevet emellett azzal is megbízta az orosz elnök, hogy vegye át az irányítást a Wagner-maradványai felett.

Eközben a frontvonalakon tovább dúlnak a harcok. A legnagyobb pusztítást továbbra is a légi csapások végzik, ezért mindkét fél folyamatosan erősíti a légvédelmét. Az orosz hadsereg egy ukrán vadászgép kilövéséről is beszámolt, míg Kijev állítja, több Föderációs légvédelmi rendszert is megsemmisítettek.

Kelet-Ukrajnába pedig megérkeztek az amerikai Abrams harckocsik. Az ukrán harcosok abban bíznak, hogy az Abramsek fejlett páncélzata és fegyverzete jobb esélyeket biztosít majd nekik a harcmezőn.

A nyugati fegyverek azonban eddig nem hoztak áttörést az ukránok számára a harcmezőn: az oroszok számbeli fölénye és a megerősített védelmi vonalak leküzdhetetlen akadályt jelentettek a kijevi csapatok számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

15 éremmel zárt a hazai csapat a kajak-kenu világkupán

15 éremmel zárt a hazai csapat a kajak-kenu világkupán

A magyar versenyzők két-két arany- és bronzérmet szereztek 5000 méteren a szegedi kajak-kenu világkupán, így összesen hat első, három második és hat harmadik hellyel zárták a viadalt. Az olimpiai számokat tekintve egy-egy arany, ezüst és bronz lett a hazai mérleg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!