2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Külföld

Az osztrák hadsereg a jövőben akár 2200 katonával is védheti az ország határait

Az osztrák hadsereg a jövőben akár 2200 katonát is rendelkezésre bocsáthat az ország határainak védelmére - jelentette be Klaudia Tanner védelmi miniszter a Mária Terézia laktanyában (Maria-Theresien-Kaserne) tett hétfői látogatásán.

  • Az osztrák hadsereg a jövőben akár 2200 katonával is védheti az ország határait

"Nem engedünk be menekülteket a határon. Tanultunk a 2015-ben elkövetett hibákból" - hangsúlyozta a néppárti tárcavezető, aki kollégájával, Karl Nehammer belügyminiszterrel kereste fel a katonai létesítményt.

Hozzátette: a hadseregnek továbbra is feladata lesz a határok védelme, amiben 2015 óta 850 katona vesz részt. A tárcavezető Törökország kapcsán "drámai és elítélendő zsarolási kísérletről" beszélt, és arról, hogy Ankara visszaél az emberek helyzetével.

Karl Nehammer elkötelezettségét fejezte ki egy "erős és robusztus" határvédelem mellett, s arról is beszélt, hoyg a török-görög határnál kialakult helyzet "nem véletlenszerűen keletkezett humanitárius válság", hanem Recep Tayyip Erdogan török elnök próbálkozása, hogy nyomás alá helyezze Görögországot és az egész Európai Uniót. "2015 képei nem ismétlődhetnek meg" - szögezte le.

A belügyminiszter elmondta, hogy az osztrák katonák részben határvédelmi feladatot látnak el, így az EU külső határát is jelentő görög határnál, a balkáni útvonalon elhelyezkedő országok határainál, valamint közvetlenül Ausztria határainál teljesítenek szolgálatot. Kiemelte ugyanakkor, hogy a katonák jelenlétét a határnál a koronavírus okozta helyzet is indokolttá teszi.

A migrációs helyzet kapcsán emlékeztetett arra, hogy hazájára hatalmas feladatot ró a korábban befogadott menedékkérők integrálása. Éppen ezért Ausztria anyagi forrásokat biztosít arra, hogy lakóhelyükön nyújtsanak segítséget az embereknek - mondta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!