2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Külföld

Az orosz–ukrán háború legvéresebb utcai harcai folynak Bahmutban

Végéhez közeledik Bahmut ostroma, a véres utcai harcokban azonban rengeteg katonát veszít mindkét fél. Eközben az orosz hadsereg tüzérsége több, a frontvonal közelében fekvő települést is támadott. Putyin elnök a háború folytatása érdekében újabb sorozást rendelt el, közel 150 ezer embert hívnak be a hadseregbe Oroszországban.

  • Az orosz–ukrán háború legvéresebb utcai harcai folynak Bahmutban

Házról házra foglalja el Bahmut városát az orosz hadsereg. A teljesen szétlőtt, a háború előtt 70 ezres város épületeinek ablakaiból vadásznak az orosz katonákra. A veszteségekről pontos adatokat nem lehet tudni, de abban mindkét fél egyetért, hogy Bahmut igazi húsdaráló, ahol a háború eddigi legvéresebb ütközete zajlik.

A kijevi vezérkar közlése szerint az orosz hadsereg bár előretört Bahmutnál, de a város védelme továbbra is kitart. Közben Volodimir Zelenszkij a háború 400. napján az osztrák parlamentnek mondott beszédet.

"Négyszáz nap. Négyszáz napja védekezünk az agresszió ellen. Iszonyatosan sok idő telt el. Mind összetartunk, mindenki aki harcolt vagy harcol Ukrajnáért. Aki törődik Ukrajnával és az ukránokkal" - mondta az ukrán elnök aki megköszönte Ausztria segítségét.

Az orosz hadsereg nemcsak Bahmutot támadja, hanem folyamatosan lövi a frontvonal közelében található településeket is. Moszkva elsődleges célpontja az elmúlt hónapokban az energia-infrastruktúra volt, de ebben a zaporizzsja megyei városban lakóházakat is ért találat a támadás során.

Eközben aláírta a tavaszi sorozást Vlagyimir Putyin. Oroszországban minden évben kétszer, tavasszal és ősszel hívják be a fiatalokat, de nem mindenki átesik az egy éves sorkatonai szolgálaton. Átlagosan egyszerre 130 ezer fiatalt soroznak be. Most azonban 147 ezren kaptak behívót, bár az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta, a sorozásnak semmi köze a különleges katonai művelethez. Sajtóinformációk szerint viszont sorkatonákat is harcba küldtek Ukrajnában, miután hivatalos szerződést írattak alá velük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Novák Katalin: A Nyugat-Balkán stabilitása Európa stabilitásának záloga

Novák Katalin: A Nyugat-Balkán stabilitása Európa stabilitásának záloga

Magyarország támogatja és segíti Albániát és a Nyugat balkáni országokat, hogy mielőbb csatlakozhassanak az Európai Unióhoz - jelentette ki Novák Katalin Tiranában tett hivatalos látogatásán. A magyar államfő közösségi oldalán azt írta: azért is utazott Albániába, hogy erősítse a két ország gazdasági kapcsolatait.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!