2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Külföld

Az olaszok többsége bízik Magyarországban és az Orbán-kormány által képviselt józanságban + videó

Elhatárolódnak az olasz pártok a NATO-főtitkár kijelentésétől. Jens Stoltenberg azt mondta: Ukrajna szabadon dönthet arról, hogy a nyugati fegyverekkel oroszországi célpontokat lő, vagy nem. Egy olasz tábornok szerint szerencse, hogy Magyarország és Szlovákia is tagja a védelmi szervezetnek, mert biztosan megvétóznak minden olyan javaslatot, amely a háború felé sodorná az észak-atlanti szövetséget.

  • Az olaszok többsége bízik Magyarországban és az Orbán-kormány által képviselt józanságban + videó

Felháborodást váltottak ki a NATO-főtitkár szavai az olasz politikában. A kormánypártok és a baloldali tömörülések vezetői is veszélyesnek tartják Jens Stoltenberg napokban tett kijelentését, ami a harmadik világháború kirobbantásával fenyeget.

Róma egyértelműen elhatárolódik attól, hogy az általa és Európa által küldött fegyverekkel az Orosz Föderáció területét támadja Ukrajna. Sőt, egyre többen vannak azok, akik egyáltalán nem küldenének fegyvereket az ukránoknak.

Mi, az 5 Csillag Mozgalom politikusai nemet mondunk a fegyverek küldésére és mi vagyunk az egyetlen parlamenti párt, amely ellene szavaz. Ami most fontos az a párbeszéd a béke érdekében, de épp az ellenkező irányba megyünk – hangsúlyozta a baloldali képviselő, aki teljesen kizárja, hogy országa katonákat küldjön Ukrajnába.

A Matteo Salvini vezette Liga egy bizalmatlansági indítvány benyújtását tervezi Jens Stoltenberg ellen, és a NATO-főtitkár lemondását követelik.

Sem a saját, sem a Liga, sem pedig az olasz nép nevében nem engedjük, hogy olasz fegyvereket használjanak Ukrajna területén kívül. Ukrajnát segítjük, de mi nem állunk háborúban senkivel és nem szeretnék harmadik világháborút hagyni a gyerekeimre

– mondta a miniszterelnök-helyettes.

Egyes olasz szakértők szerint Jens Stoltenberg szavai veszélyesebbek a NATO-ra nézve, mint maga Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Meg kell próbálnunk megbékíteni Ukrajnát és az egész Európai Uniót. Nem pedig újabb háborút kezdeni – közölte egy baloldali képviselő.

Egy nyugalmazott tábornok pedig még tovább ment és hazánk szerepét, illetve békepárti álláspontját méltatta. Marco Bertolini szerint óriási szerencse, hogy a NATO-ban ott van Magyarország és Szlovákia is. Ezek az országok ugyanis biztosan megvétóznak minden olyan javaslatot, amely háborúba sodorná az észak-atlanti szövetséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vin Diesel meghívta egy vacsira Putyint

Vin Diesel meghívta egy vacsira Putyint

Az akciófilmek világsztárja, a színész Vin Diesel apák napja alkalmából tett közzé egy Istagram-bejegyzést, ahol a filmes dolgain túl erős mondatokat írt le, még ha viccesre is vette a figurát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!