2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Az olasz kormány életkor-vizsgálatnak vetné alá a magát kiskorúnak valló migránsokat

Azonnal kiutasítják a magukat kiskorúnak hazudó migránsokat az olaszok. Róma életkor-meghatározó egészségügyi vizsgálatokat végeztetne az érkezőkön. Olaszországban növekszik a fiatal bevándorló bűnelkövetők száma, A kormányzó Liga szerint Németország, bizonytalanná akarja tenni a Meloni- kormányt a migránsokat szállító segélyszervezetek finanszírozásával.

  • Az olasz kormány életkor-vizsgálatnak vetné alá a magát kiskorúnak valló migránsokat

Drámai mértékben növekszik az Olaszországba illegálisan érkező kiskorúak száma. Legalábbis azoké, akik nem rendelkeznek semmilyen okmánnyal és azt állítják 18 év alattiak.

A római kormány ezt megelégelte és úgy döntött kormeghatározó egészségügyi vizsgálatoknak is alávetné az érkezőket. Aki hazudik azt azonnal kiutasítják.

Növelik továbbá a vasúti járatokon dolgozó rendvédelmi erők számát, mivel egyre több afrikai fiatal követ el támadást az utazókkal szemben, akiket kifosztanak és megvernek.

A Liga közben nem finomkodik: szerintük nyolcvan évvel ezelőtt a németek úgy döntöttek, hogy hadsereggel szállnak meg országokat. Most pedig az olaszok szerint az illegális bevándorlók invázióját finanszírozzák, hogy destabilizálják a német szociáldemokratáknak nem tetsző kormányokat. Például Olaszországot, ahol a jobboldali Meloni kormány megbuktatása a cél.

"A legjobb út az olasz Mattei-terv, Afrika gazdasági felzárkóztatására. Nem pedig a német modell, amely az embercsempészeket támogatja"

- emelte ki a legnagyobb kormánypárt, az Olasz Testvérek egyik képviselője.

A baloldalon azonban elégedetlenek az eddigi eredményekkel.

"Teljesen elégedetlenek vagyunk, mert ez a kormány a bevándorlás megfékezését ígérte, most pedig azt látjuk, hogy megduplázódott az illegálisan érkezők száma" - mondta Agostino Santillo, a baloldali Ötcsillag Mozgalom képviselője.

Legutóbb Milánóban fojtott meg a nyílt utcán egy 23 éves olasz fiatalt egy 29 éves tunéziai látszólag ok nélkül. Rómában pedig egy ápolónőt késelt halálra marokkói bevándorló azért, mert a nő elhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!