2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Az olasz baloldal színeiben indul Ilaria Salis az európai parlamenti választásokon + videó

Az antifasiszta Ilaria Salis az olasz baloldal színeiben indulna az európai parlamenti választásokon. Olasz sajtóforrások szerint a budapesti börtönben fogva tartott szélsőbaloldali aktivista elfogadta a baloldali párok felajánlását a jelölésre, ezzel pedig megnyithatják a börtöncellájának ajtaját.

  • Az olasz baloldal színeiben indul Ilaria Salis az európai parlamenti választásokon + videó

Úgy tűnik mégiscsak jelölik az európai parlamenti választásokra Ilaria Salist az olasz baloldali pártok. Az IL Foglio olasz hírportál arról tájékoztat, hogy a budapesti börtönben fogva tartott olasz aktivista nő elfogadta a baloldali pártok jelölésre vonatkozó felajánlását. Végül nem az Elly Schlein vezette Demokrata Párt, hanem a Zöldek és az Olasz Baloldal szövetsége színeiben indul az európai parlamenti megmérettetésen. Pár hete még a Demokrata Párt fontolgatta az aktivista jelölését, az elképzelés azonban megosztotta a párt tagjait. Olyanok is voltak, akik vállalhatatlannak tartották Salist. A sajtó arról tájékoztat, hogy az észak-nyugati régió lista vezetőjeként jelölik.

A lap arról is ír, hogy Ilaria Salis a hatóságok jelenlétében még a mai napon aláírja a jelölés elfogadását. A szélsőbaloldali aktivista 13 hónapja tartózkodik a budapesti börtönben, és 11 év szabadságvesztésre ítélheti a bíróság. A jelöléssel azonban megnyílik Ilaria Salis cellájának ajtaja. Az Európai Parlament szabályai szerint a tagokat nem lehet letartóztatni, vagy korlátozni szabad mozgásukban. A magyar hatóságok kérhetik az ügy lefolytatását, Salis azonban szabadon védekezhet. A párt egyik képviselője később tagadta a Salis jelölésére vonatkozó hírt, az olasz lapok szerint azonban csak taktikázásról lehet szó.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke nyilatkozott a Handelsblattnak. Többek között azt mondta, hogy sikernek tartaná, ha a NATO túlélné Trump második elnöki ciklusát, és Európának mostantól a saját védelmét kell finanszíroznia.
Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Ukrajna több börtönében lepleztek le kínzásokat a hatóságok, köztük elsőként az ország keleti részében, Poltava megyében lévő bozskovei javítótelepen, amelynek négy tisztségviselőjét már meg is gyanúsították a bűncselekmény elkövetésével.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!