2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Az iráni hadsereg három, 1500 kilométeres hatótávolságú harci drónt szerzett be

Az iráni hadsereg három, 1500 kilométeres hatótávolságú harci drónt szerzett be - jelentette be Amír Hatami iráni védelmi miniszter az állami televízióban szombaton.

  • Az iráni hadsereg három, 1500 kilométeres hatótávolságú harci drónt szerzett be

A drónok jelentős távolságból képesek nyomon követni az ellenség mozgását, és csapásmérésre is képesek - mondta a tévében közvetített átadási ceremónián.

A drónok bombákkal és rakétákkal vannak felszerelve, és akár 13 716 méteres magasságban is képesek repülni. A repülő szerkezeteket az iráni hadiipar gyártotta helyi egyetemek közreműködésével - tette hozzá Hatami.

A drónok kulcsfontosságú szerepet játszanak az iráni határ felügyeletében, különösen a Perzsa-öbölben és a Hormuzi-szorosban, ahol a világ olajellátmányának egyötöde halad keresztül.

Washington és Teherán között fokozódott a feszültség azóta, hogy Donald Trump amerikai elnök 2018 májusában felmondta az Iránnal kötött többhatalmi atomalkut. A viszálykodás veszélyt jelent a hajózás biztonságára a térségben.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!