2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Radar 23:35

Külföld

Az Irán elleni amerikai szankciók miatt nehezebb az árvízi mentés az országban

  • Az Irán elleni amerikai szankciók miatt nehezebb az árvízi mentés az országban

Az állami helikopterflotta rossz állapota miatt kevés jármű vethető be a mentésbe, mert nincs alkatrész-utánpótlás - panaszkodott hétfőn a Twitteren Mohammed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter.

A déli tartományokban rendkívüli állapotot hirdettek ki vasárnap az áradások miatt, amelyekben immár 45 ember vesztette életét. Az áradás az ország 31 tartományából 23-at érint.

"Ez nem pusztán gazdasági hadviselés, hanem gazdasági terror"

-írta a miniszter, utalva arra, hogy az Egyesült Államok tavaly óta ismét büntetőintézkedéseket tart érvényben Irán ellen.

Az iráni szárazföldi hadsereg parancsnoka az állami tévének nyilatkozva elmondta, hogy húsz katonai helikopter vesz részt a lakosok kimenekítésében az elárasztott falvakból.

Az Egyesült Államok azt követően léptette újra életbe az Iránra atomprogramja miatt kiszabott szankciókat, hogy Donald Trump amerikai elnök tavaly májusban felmondta a 2015-ös többhatalmi nukleáris megállapodást arra hivatkozva, hogy Irán nem tartja be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!