2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Külföld

Az Európai Parlament plenáris ülésén ma döntenek a migráns paktumról + videó

Az Alapjogokért Központ elemezője szerint az Európai Parlamentben jelenleg a bevándorlás párti képviselőkből van a legtöbb, ezért egyértelmű cél volt, hogy még ebben a ciklusban szeretnék elfogadtatni a migrációs paktumot.

  • Az Európai Parlament plenáris ülésén ma döntenek a migráns paktumról + videó

Kovács Attila, európai uniós kutatási igazgató, Alapjogokért Központ: "Ez az utolsó előtti európai parlamenti plenáris ülés Strasburgban és ilyenkor ez egy picit lehetőséget ad mérlegelésre és az elmúlt 5 évnek a megvonására is."

Az Európai Unió az elhibázott migrációs politikáját egy új szintre emeli: Szerdán az Európai Parlament plenáris ülésén kerül(t) végleges szavazásra a migrációs paktum, ami ahelyett, hogy megoldást találna a tömeges migrációra, inkább egy vonzerővé válik migránsok milliói számára. Az európai uniós kutatási igazgató a paktummal kapcsolatban kiemelte: 60 nap van hátra az európai uniós választásokig, minden ami most történik az már a kampány része.

Kovács Attila: "2015 óta ez egy kiemelten fontos társadalmi kérdés és politikai téma is az Európai Unióban amelynek idestova csaknem 10 éve nem tudták a megoldását megtalálni az európai uniós intézmények. Az európai parlament és az európai bizottság egymásra licitáltak az elmúlt 10 évben hogy melyikőjük képes befogadó párti migránsbarát álláspontot elfoglalni a brüsszeli és kommunikációs térben."

A baloldali többségű Európai Parlamentnek mindig is az volt a célja, hogy még a júniusi választások előtt áterőltessék a migrációs paktumot, hiszen tartanak egy jobboldali előretöréstől, ami megnehezíteni a bevándorláspárti javaslatok elfogadását- erről már az Alapjogokért központ elemzője beszélt híradónknak.

Lajkó Fanni, elemző, Alapjogokért Központ: "A migrációs paktum lényeben azt állandósítja hogy hogy tudnak a tagállamok egymás között terheket megosztani hiszen már egy unióban meglévő problémát nem megoldani szeretne hanem egyik tagállamból a másikba próbálja áthelyezni pont erről szól a migrációs kvóta is például hiszen ott az a lényeg ha már ideérkeznek bizonyos számú migránsok s egy tagállamban akár túl sokan jelennek meg s adott tagállam már nem tudja kezelni a migráció okozta kihívásokat, akkor egy másik tagállamba ezeket a migránsokat akár korlátlanul át lehetne telepíteni."

Az elemző hozzátette Magyarországon azonban a magyar választók már megerősítették véleményüket a migráció illetve a kvóta kérdésében. 2016 ban a válaszadók több mint 98 százaléka utasította el a kvótajavaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!