2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoport kész egy új mozgalom megalapítására a Fidesszel és a Ligával

„Tökéletes az egyetértés a Fidesz és az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoport között” – válaszolta Raffaele Fitto, a jobboldali európai parlamenti frakció társelnöke szerdán újságíróknak Brüsszelben, amikor arról érdeklődtek, elképzelhetőnek tartja-e az Orbán Viktor kormányfővel és pártjával való együttműködést.

  • Az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoport kész egy új mozgalom megalapítására a Fidesszel és a Ligával

„Egyértelmű, hogy készen állunk a küldöttségekkel való tárgyalásokra az Európai Parlamentben, hiszen már most számos témában egy hullámhosszon vagyunk”

– mondta Fitto, felidézve, hogy pártja, az Olasz Testvérek elnökének, Giorgia Meloninak a meghívására tavaly szeptemberben Orbán az FdI hagyományos pártünnepsége, az Atreju vendége volt Rómában.

Fitto hangsúlyozta, nyitott egy új, jobboldali erőket tömörítő politikai mozgalom létrehozására Orbánnal és Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével.

„Sok témában már most is együttműködünk, és tökéletes egyetértésben vagyunk az Identitás és Demokrácia csoporttal is, amelyben a Liga van”

– hangsúlyozta. Fitto hozzátette, egy lehetséges új együttműködéssel kapcsolatban elvárásuk, hogy hatékonyan működhessenek, álláspontjuk mellett pedig következetesen kitartsanak az Európai Parlamentben.

„Meglátjuk, hogyan alakulnak az elkövetkező hónapok”

– tette hozzá.

Magyar Hírlap

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!