2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Külföld

Az Európai Bizottság levelet vár az EP-től a biztosjelöltek meghallgatásának részleteiről

Az Európai Bizottság levelet vár az Európai Parlamenttől (EP) a biztosjelöltek meghallgatásának részleteiről - közölte Mina Andreeva, a bizottság szóvivője a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján pénteken.

  • Az Európai Bizottság levelet vár az EP-től a biztosjelöltek meghallgatásának részleteiről

A szóvivő szerint az Európai Bizottság az EP jogi bizottsága csütörtöki ülésén született döntésének magyarázatát és az azzal összefüggő javaslatait tartalmazó levelet vár az Európai Parlamenttől a meghallgatások menetrendje szerinti következő lépések megtétele előtt.

Az Európai Parlament jogi bizottsága csütörtökön hallgatta meg Trócsányi László magyar és Rovana Plumb román biztosjelöltet. A szakbizottság mindkét jelölt esetében összeférhetetlenséget állapított meg.

A szóvivő újságírói kérdésre válaszolva elmondta David Sassoli, az Európai Parlament elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke az EP-szakbizottsági ülést követően megbeszélést folytattak. Von der Leyen mind a magyar, mind a román biztosjelölt esetében az EP jogi bizottsága által megfogalmazott érveket részletező hivatalos levelet vár az EP elnökétől. A biztosjelöltek meghallgatása az EP házszabálya szerint zajlik. Addig a jelöltek uniós parlamenti meghallgatásának folyamata szünetel - közölte.

Információk szerint az Európai Parlament jogi bizottsága hétfőn délelőtt ismételten összeül, hogy megbeszélést folytasson a két biztosjelölttel kapcsolatos álláspontjáról. A megbeszélésen a jelöltek nem lesznek jelen.

Az EP jogi bizottsága csütörtökön összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda tevékenysége között.

A szintén leszavazott román biztosjelöltet, Rovana Plumbot Ursula von der Leyen a közlekedési portfólióra javasolta. A megfogalmazott indokok szerint a román jelölt azért nem kapta meg az EP-s szakbizottság támogatását, mert nem számolt el olyan kölcsönökkel, amelyekből ingatlant vásárolt, illetve saját pártját támogatta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!